ArcheAge – десет игри на едно място


Огромни босове, бойни флотилии, фермерство и домове, замъци и обсади, личен делтапланер и много още ви очаква в най-амбициозния проект


ArcheAge стартира в Корея на 16 януари, а скоро се очаква и в Китай. Това е един от най-амбициозните MMORPG проекти за тази година, като локализаторите от Mail.ru решиха да изпреварят Европа и САЩ. Руската компания реши да пусне играта в Русия, като предвиждат това да се случи през есента на тази година.

В ArcheAge играчите ще могат да правят каквото си искат, разказват от games.mail.ru. Всеки ще може да убива чудовища, да участва в рейдове по босове, ще може да краде, да бяга от затвора, да плава с кораби, да стане пират, да се превърне във фермер, да строи къщи и имения.


Разработчиците са предвидили всичко от познатото ни PvE съдържание – дънжъни, предвидени за party от няколко играча, огромни босове (например Кракен – за да бъде убит, ще се наложи да се събере цяла флотилия от бойни кораби. Вижда ви се много? От games.mail.ru обясняват, че това е един от най-слабите босове).



В ArcheAge играчът ще има възможност да си построи жилище по свой вкус – от къща на вода до огромно имение с пет спални. Всеки дом ще може да бъде обзаведен с каквито ви се иска мебели. Може да бъдете дърводелец и сам да си ги майсторите или пък ако сте мързеливи може да си ги купите на аукциона. В къщата си може да поставите и маса за крафт или персонален портал. У дома ще можете да складирате всякакви ненужни вещи, които в един момент може да ви потрябват.



Три огромни континента ще има в играта, като само един от тях по размер ще бъде колкото цял игрови свят в друго MMORPG. Двата южни континета ще бъдат предазначени за прокачката на героя, а северния за обсади. Там са разположени повече от 30 локации, където ще можете да се построи замък. Конструкцията на замъка зависи не само от ресурсите, събрани от вашия клан (гилдия), но и от фантазията на клановия архитект. Ще се наложи да защитавате замъка си веднъж на няколко дни. Бъдете готови да ви атакуват въоръжени до зъби врагове, които ще могат да използват всякаква обсадна техника – тарани, обсадни кули и др. Може да очаквате, че ще бъдете атакувани и по въздуха, тъй като всеки играч ще разполага и с личен делтапланер.




Фермерството е нещо, което е разработено много подробно, разказват още от games.mail.ru. Ако садите някакво растение, ще ви се наложи и да го поливате. Ако отглеждате кокошки – не бързайте да ги колите. След няколко часа те ще и снесат яйца, от овците ще можете да стрижете вълна, а от кравите да доите мляко. Съответно от тези продукти ще можете да приготвяте повече от 100 вида всякакви храни, които увеличават различни бойни характеристики на персонажа.

В ArcheAge естествено е пълно с всякакви чудовища, но понякога те ще стават още повече. В играта ще се отваря портал и буквално от небето ще пада десант от крайно неприятни твари. След като отблъснете първата вълна моби, от портала ще изскочат босове. За да ги избиете ще са нужни около 50 играча.




Морската романтика е залегнала в проекта и се явява един от козовете му. Площта на океана е колкото площта на трите континента взети заедно. Само за да изследвате морската шир ще ви е нужно много много време. Търговците ще могат да превозват своите товари, фермерите ще имат възможност да добиват морски водорасли, златотърсачите ще се гмуркат до останките на потънали кораби, за да търсят своите съкровища. В морето ви чакат и опасности, свързани с нападения на пирати. Вие също можете да изберете пиратския флаг.




В ArcheAge няма класове, както сме свикнали да ги иждаме в други игри. Тук ще има десет клона на развитие, като всеки герой ще трябва да избере три от тях. Така в играта ще има 120 комбинации. Ако искате да изберете за героя си друг клон на развитие – това може да стане във всеки един момент, като се обърнете към специален треньор.


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment