Wargaming алармира: Внимание - измамници в мрежата!



Wargaming.net алармира за измамници в мрежата. Компанията е пуснала специално съобщение на сайта на World of Tanks, с което предупреждава играчите и описва начините да се предпазят от мошеници.
Photo: worldoftanks.ru
Измамниците се прикриват зад имената и марките на известни игрови проекти и използват различни начини, за да въведат в заблуждение най-наивните ползватели. Тези мошеници не пропуснаха и игрите, собственост на Wargaming, се казва в съобщението. Компанията обяснява още, че са регистрирани множество кражби на акаунти. По-често обаче измамниците успяват да приберат различни суми пари от играчи чрез измама. От известно време насам около 500 мошенически проекта в социалните мрежи са били закрити благодарение на намесата на служители на компанията.
В повечето случаи измамната схема е следната:
В някоя от социалните мрежи се създава група или общество, което поства на стената си картинки, графики и др., взети от официалните страници на игрите, разработени от Wargaming.  Дадената група слага лъжовно име, като например "Кодове и читове за World of Tanks" и др. Тези хора се представят като служители на компанията или приятели на такива служители. Често може да откриете съобщения или истории от сорта "Ние откраднахме от Wargaming специална програма за генериране на бонус кодове". Често измамниците предлагат подобни "услуги" - продажба на чийтове, бонус-кодове, развиване на акаунта в отсъствието на собственика и т.н., като съответно и посочват сметка в някои от електронните форми на разплащане. Както се и очаква за "зарибявка" се включват техни помощници, които пускат коментари от сорта "Супер! Чийтовете наистина работят!", "Бонус кодовете са върха", "Ха, получих страхотни награди, благодарение на вас" и т.н.
Друг начин е да се организират конкурси, викторини и други подобни събития, на които се предлагат като награди различни игрови бонуси. След като проявите интерес, съответно измамниците пробват да ви приберат уж малки суми за участие.
Wargaming е компанията създала и издаваща популярните World Of Tanks и World Of Warplanes.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар