RIFT става безплатна


Trion Worlds взе решение да направи своята MMORPG RIFT безплатна. Играта ще премине на free-2-play от 12 юни заедно с обновлението 2.3 Empyreal Assault, което ще бъде инсталирано на американските и европейските сървъри. Това ще се случи и на руските сървъри, но по-късно - през юли. Абонаментна такса ще има в играта, но само за тези, които искат да си купят премиум акаунт. Така всъщност играта ще премине на т.нар. freemium модел. Платилите абонамент ще имат редица преимущества от останалите, които ще ираят безплатно. Засега списъка с бонуси се разработва, но се предполага, че играчите, купили премиум акаунт ще получават допълнително 15% повече игрални пари, повече опит, по-голяма скорост на маунтовете и др.
Тези, които пък са си купили диск с оригиналната игра, ще имат възможност да разполагат с 6 героя на акаунта, докато тези с безплатната версия ще имат възможност да създадат не повече от два.
Естествено се очаква да бъде създаден и магазин, където ще бъдат продавани маунтове, допълнителни места за багажа и мн. др. "екстри". Асортиментът на магазина ще се разширява с течение на времето, но разработчиците уверяват, че играта няма намерение да бъде тип pay-to-win (плати, за да победиш). Според тях играчите трябва да се сдобиват с най-доброто оръжие и екипировка с труд, а не да го купуват наготово в магазина.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment