Какво е да играеш MMORPG?


Вероятно много не знаят въобще какво означава абревиатурата MMORPG. Други предпочитат да си цъкат настолните игри, а трети въобще не ги интересуват игрите.


Какво е MMORPG?

Това е масова мултиплейър онлайн ролева игра, което ще рече, че потапяйки се в света на дадена MMORPG, вие имате възможността да играете онлайн в реално време с играчи от целия свят или поне от Европа. За разлика от настолните компютърни игри, тук е развит социалния елемент. Можете да общувате с хората, да се съюзявате в гилдии, да воювате рамо до рамо за завземане на вражеския замък или да отбранявате своя. С група приятели може да впуснете в изследване на все по-огромните игрални светове на MMORPG игрите. Във всяка една от тях вие с вашия герой играете определена роля (затова са и ролеви игри). Още в началото избирате даден клас герой с помощта, на когото ще играете своята роля - дали ще бъдете лекар, който да лекува съратниците си, танк - който да води отряда напред и да носи на гърба си враговете си, докато другарите му ги изтребват, чародей или маг, а може би стрелец.

Занаятчийство




Занаятчийството е една от особеностите на MMORPG игрите, които привличат определени хора. Те предпочитат тихо и кротко да си създават вещи, да се занимават с алхимия, произвеждайки елексири и чудни отвари, трети са готвачи и приготвят вкусни ястия, които дават бонус към характеристиките на героя ви. Можете и спокойничко да си ловите рибка и това също ще ви е полезно в играта. В различните игри професиите са различни и обикновено са много доходни (във виртуална валута). Понякога даже приходите може да са и в реални пари. Има и отлични търговци, които спекулират с цените по аукцоните и си добавят добър доход.

PvP




Още една абревиатура, която не ви говори нищо? PvP - то е есенцията на всяка игра. Всички обичат PvP. Дали ще става въпрос за обикновен дуел или пък масово меле в териториална войни или захват на замък, PvP елементът е най-вълнуващия в игрите. Там екипната работа също е важна особено в масовите битки. Е, има и един минус и това е, когато развивате героя си и изпълнявате някоя мисия, изведнъж се появява зъл герой, който ви убива в гръб. Случва се, но не го приемайте лично, игра е все пак и това е част от играта.




Красотата

Това е друг важен елемент от MMORPG-тата, които стават все по-красиви и с все по-изящна графика. Световете, които създават разработчиците са наистина прекрасни и омайват с вълшебната си красота. Зимни пейзажи, пустини, прекрасни замъци, градове с великолепна архитектура, плажове и океани, спиращи дъха водопади - всичко това може да види и даже да се изживее в MMORPG-тата. За разлика от настолната ви игра, свалена от Замундата, тук имате възможност да изживявате тези вълшебства заедно с други хора.



Какво е нужно?


Трябва ви компютър и желание да играете в някое MMORPG. Изберете си играта, която ще ви е по сърце, регистрирайте се на сайта им и я свалете на компютъра си, след което я инсталирате и започвате. Нищо сложно. 90% от MMORPG-тата са безплатни, така че не е необходимо да търсите по торентите скучните настолни игри, които превъртате за ден и бързо-бързо ви доскучава с еднообразието си и самотата, която изпитвате, бягайки сам.

Персонаж по свой образ и подобие




Много от съвременните MMORPG предоставят възможността за къстомизация на бъдещия ви герой, така че, едва ли не, той да заприлича на вас или на това, което бихте искали да сте. Висок и мускулест; малка и красива блондинка със стегнат и висок бюст? Защо не? Някои даже превръщат героите си в изчадия - прекалено малък и дебел, с изключително грозно и татуирано лице. Трети са страшилищата, които биха искали да бъдат.




Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment