Къде да играя: Neverwinter или защо това е моята игра?


Днес в рубриката "Къде да играя" публикуваме статия на наш читател, изпратена ни на редакционната поща. В нея той ни споделя своето мнение за играта Neverwinter. Ако и вие искате да разкажете за любимата си MMO-игра, пишете ни на mmorpg_news@yahoo.com.


D&D Neverwinter започна открития си бета тест още през април с добра реклама - красиви скрийншотове, яки трейлъри и много публикации. Реших да се включа и аз в тестовете и да я пробвам. Да, но не се получи. Още докато се регистрирах на сайта им се появи проблем. Регистрацията не минаваше по никакъв начин - пробвах различни начини и пароли. Нищо. Разрових се из форумите и открих, че Perfect World Entertainment е наложила забрана по IP за Русия и страните от ОНД. Веднага написах гневен мейл до съпортите, в който им обясних, че България е член на ЕС и се намира на територията на Европа. О, чудо - регистрацията премина. (Май ни мислиха за 16-тата република на СССР и са забравили, че СССР се разпадна отдавна.)
Обидата обаче остана и след регистрацията даже не си направих труда да сваля играта. Така до скоро, когато прочетох, че Neverwinter ще бъде локализирана за Русия и страните от ОНД през зимата. Реших, че може да я пробвам. Свалих я и започнах.


Лично аз мисля, че това е MMORPG-то, което търсих толкова дълго. Играта ме завладя много бързо още от самото начало. Остарялата система за избор на противника с Tab тук я няма, графиката е доста прилична. Е, да, персонажите са малко дървени и честно казано - грозни, макар че има възможност за къстомизацията им, т.е. да си играете и да ги настроите по собствено желание. Въпреки всичко си остават некрасиви. Това обаче веднага губи значение защото игралният процес не ви остава да скучаете. Попадате от инстанс в инстанс, а доста често и в "инстанс в инстанса". Тази особеност наистина е интересна. Сюжетът ви води в дадена локация, която сама по себе си представлява вид инстанс, но в нея има истински подземия и то няколко.
Навсякъде получавате награди - избивайки мобовете може да си избиете екипировка или пък да участвате в постоянно провеждащите се различни състезания. В дънджъна можете да си отворите няколко съндъка със съкровища ( ако ги намерите, макар че в края на всеки има такъв с награда). За успешното приключване на дадена мисия също ви чака като награда част от екипировката.

Най-характерна особеност е, че играчите сами са създали част от куестовете. Не си мислете, че са тъпи. Напротив. Лично аз попаднах на много вълнуващи и интригуващи куестове, в които и наградите не бяха лоши, и натрупах добър опит. След около 45 -минутно изследване на едно подземие, създадено от играч, даже качих ниво. След 10-то ниво ви очакват и ежедневни куестове, за които получавате и специална валута, за която можете да купите екипировка или интересни вещи на аукциона.


В играта има и PvP арена, попадайки където, всички играчи придобиват автоматично едно и също ниво ( например от 10-то до 19-то ниво, всеки попаднал на арената получава 19-то ниво до края на боевете). Целта на сраженията е придобиването на контрол над кули и избиването на противниковия отбор. Като награда получавате слава, което обаче си е вид валута, защото за слава от специално NPC може да си купите екипировка или бутилки с HP.


Това, което ме привлича, е особено богатото съдържание и свободата да избираш къде и как да развиваш героя си. Не обичате да играете в група - никой не ви задължава. Играйте соло. На 15-то ниво след изпълнението на определен куест, получавате компаньон. Можете да избирате между танк, лечител, маг-контролер или вълк - DD. Последният хапе и нанася щети на врага ви. Лично аз си избрах лечител и разходите за бутилки с HP ми паднаха значително, като се радвам на комфортна игра. Аз мразех да чакам събирането на група за прохождането на даден дънджън в дадена игра. Тук проблемът е решен идеално. Отваряте прозореца с куестовете за деня, избирате къде да се включите и след известно време автоматично попадате в група, която ще се сражава с орда орки при защитата на територия или пък ще изследвате подземие, пълно със зомби, без да се налага да се молите на никого да ви вземе с тях. Освен това автоматично играта подбира участниците да са със сходно ниво на развитие.
Лично аз смятам, че Neverwinter е моята игра, въпреки недоброто ни запознанство със съпортите на Perfect World.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment