10 причини да играем MMORPG


Защо да играем MMORPG? Ако не сте играли никога такъв вид игра, то сега е момента да разберете.


10. Лек против самотата.

ММОРПГ са онлайн игри, в които участват огромен брой играчи, което определя тяхната масовост. Може да се каже, че те са отличен лек против самотата, тъй като докато играете, имате възможност за общуване. В подобен род игри може да намерите приятели, с които да прекарвате по няколко часа, преминавайки дънджъни, изпълнявайки мисии и куестове, воювайки с други кланове или фракции в играта. В подобни игри може да се включат и вашите приятели от реалния живот, с които съвместно да се позабавлявате.


9. Да си намерите съпруг(а)

Това може да ви се струва смешно и дори глупаво, но е безспорен факт, че много двойки са започнали щастлив съвместен живот именно след като са се открили в онлайн игри. Максимата, че всичко е в ума, важи и тук. 




Макар да живеете и общувате във виртуален свят, отношенията може да се пренесат и в реалния, при това напълно успешно без значение на националност и граници.


8. Средство за релаксиране



Полети във въздуха и се наслаждавай на гледката от високо!

Онлайн игрите са едно добро средство за релаксиране след усиления работен ден. Прехвърлянето на вниманието към дейностите в играта и отношенията между играчите ще ви разсеят от ежедневието в реалния живот. 




В тези няколко часа игра с живи хора, стоящи зад игрални герои, ще ви накарат да забравите проблемите на работата си и ще ви помогнат да ги оставите пред вратата на дома си. 


Навън е мраз, а ви се лови риба? 

Дори просто да потичате с героя си сред красивите виртуални пейзажи, може да ви накара да се отпуснете, любувайки се на гледките докато летите във въздуха, плавате в окени, ловите риба или се грижите за фермата си.


7. Да играете различни роли

В живота сте хрисим и добър човек, но от време на време ви се иска да се превърнете в злодей. Спират ви вътрешните задръжки, възпитанието, морала или законите. Е, в онлайн игрите можете да хулиганствате, да правите пакости, да нападате дори други герои, да грабите и да крадете. Стоп! 


Искате да бъдете злодей? Станете пират в ArcheAge!
В повечето игри също има съответните наказания за герои, които са непослушни. В други обаче т.нар. PK, т.е. нападение над друг играч е регламентирано след определено ниво на развитие или пък се стимулира нападението над играч от противникова фракция.




Можете разбира се да изберете ролята на жрец, който лекува съратниците си и да се посветите на тази дейност, развивайки съответния герой. Искате героя ви да е от противоположния пол - никакъв проблем. 




Искате да бъдете подъл асасин, който напада в гръб и с бързи удари убива противниците си - в почти всяка игра има подобен клас. 




Обичате да водите и да посрещате първи ударите - изберете ролята на танкуващ герой и ще водите групите си в бой, носейки на гърба си пораженията, нанасяни от враговете.


6. Да воювате

В игрите от този жанр обсадите на крепости, войните гилдии против гилдии, териториалните войни и всякакъв друг род мащабни и масови бойни дейности, са особено популярни. 




Именно в ММОРПГ игрите може да се включите в могъщ клан, който изявява претенции за господство на сървъра. Така може да се почувствате част от мощна сила, помитаща враговете и завоюваща територии, които носят съответните блага.


5. Да бъдете лидер

Притежавате лидерски качества, но все още не сте получили своя шанс в реалния живот. Е, в ММОРПГ игрите може да създадете гилдия или клан, където да се изявите. Ръководете клана си мъдро и справедливо. Завоювайте територии, защитавайте се от враговете си, помагайте на другарите си. Не забравяйте дипломацията!


4. Да творите и печелите реални пари

Има и такива игри, които стимулират творческите способности на играчите и им дават възможност даже да спечелят реални пари съвсем легално. 

Е, някои превръщат в бизнес и играта си чрез непозволени методи, използвайки творческите си способности за създаване на нерегламентирани програми, автоматизиращи игралния процес с явната цел да продават спечелената игрална валута.


3. Да избягате от телевизията

За мнозина вече е ясно, че телевизията с реалити форматите и рекламите си, ни промива мозъците. Писнало ви е тъпи програми с еднородни съдържания по различните канали? 




Влезте в играта! Изследвайте виртуалния свят, събудете въображението си, отпуснете си и не включвайте телевизора.


2. Да станете изкусен занаятчия или фермер

Винаги сте мечтали да бъдете изкусен занаятчия или пък са развиете земеделие. Живеете в огромния град обаче и по професия сте далеч от занаятчийството. Няма проблем. В MMORPG са широко застъпени професиите. 



Бъдете ковач на брони и оръжия. Станете алхимик, приготвящ ценни отвари и елексири. Превърнете се в кулинар и гответе ястия, които се търсят от играчите в почти всяка подобна игра.


1. Идва зима

Това може би е една от най-важните причини, за да играете ММО игри. Ясно е, че през лятото е меко казано тъпо да седнеш пред компа и да губиш ценни часове в игра вместо да си на плажа или в планината. 




Зимата обаче е друго. Виелици и фъртуни засипват с преспи сняг улиците. По телевизията показват поредното шоу с по двайсетина минути реклами. Сам си и ти е скучно, а ти се играе и общува едновременно. Е, MMORPG игрите са рецептата.



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар