Кои онлайн игри не ни "изяждат" свободното време?


Онлайн игрите, в частност MMORPG-тата, стават все по-мащабни и все по-занимателни. Пазарът им е изключително обширен, а техният брой вече е главоломен. В тази дива конкуренция помежду си разработчиците създават все по-богато съдържание от квестове, мисии, гилд мисии, състезания, надбягвания, различни събития и какво ли още не. В началото не е особено трудно. Създаваш героя си и тръгваш да изследваш Големия виртуален свят, започвайки с куестовете.


 Оборудването ти го дават просто ей така или "пада" от мобовете леко. На началните нива екипировката няма и голямо значение. Увлекателният сюжет и красивия свят на играта обаче ви кара по-бързо да развиете героя си и ето, че той вече е достигнал максималните нива. Налага ви се да го екипирате още по-добре, а освен това и да усилите оръжието му и доспехите си. Това е и най-трудното. Най-хубавите вещи се добиват и най-трудно. Нужни са часове, прекарани в подземията и то в добре сработена група, за да има по-малко фейлове. Да събереш добра група обаче не винаги е лесно. понякога се налага да чакаш дълго време, докато най-накрая започнете да "фарм"-ите дънжъните. В повечето игри освен нормалната PvE екипировка, т.е. тази, с която ходите по босове и подземия, се налага да си съберете и такава с PvP насоченост, за да не ви убиват с два удара. Различните игри предлагат различни варианти - трупане на репутация например, което става в сражения, участия във войни, обсади, арени и т.н. В един момент осъзнавате, че за да се сдобиете с това, което ви е нужно, за да оцелеете, трябва да прекарате в играта множество часове.

Кои онлайн игри отнемат най-малко от свободното време?

На този въпрос са се наели да отговорят на games.mail.ru. Там са избрали 5 игри, които според тях са качествени и предлагат добро прекарване, без да е необходимо да "живеете" в играта.

World Of Tanks



Регистрирате се в играта, сваляте я на компа си и започвате играта. Избирате си танк от времето на Втората Световна Война, създавате команда или се включвате в такава и самата игрова сесия ви отнема не повече от 15 минути. През това време или размазвате противника или обратното. Ако ви се играе повече - добре. В играта има какво да правите много. Там има кланове, интересен режим на Световна война и много още.

War Thunder



War Thunder е игра, предназначена за много играчи, която представлява авиосимулатор. Там може да летите на самолти от времето на Втората Световна война. Има множество реалистични режими с изглед от пилотската кабина. Действително в играта се предлага много и половин ден надали ще ви стигне, но... Имате възможност да вземете мишката, да включите виртуалния инструктор и да се отправите на весела аркадна война. Кратко обучение и вие вече бомбардирате вражеските позиции от небето, щурмувате ги пикирайки или се биете с изтребители.  Една битка отнема около 20 минути, после може да отидете да спите или пък да си губите времето в мола с приятели.

Dragon Nest


Да направиш класическа MMORPG, сесионна, не е леко, но разработчиците са се справили. Почти целия игрови свят с изключение на градовете и някои места, се състоят от специални зони, в които може да влезете соло или пък с група. Всяка една такава зона е като мини дънджън, което не отнема и много време. Може да си избирате и различно ниво на сложност за прохождането му.
Освен дънджъните с босове в играта има и други занятия - квестове, крафтинг, риболов, ферма и за любителите на PvP - арени. Никой не ви кара да седите в играта 24 часа, за един час може да се позабавлявате и спокойно да отидете на истински риболов например.

PlanetSide2


Масовият мултиплейър шутър е игра сериозна и мащабна. Всяка карта съдържа около десетки квадратни километри. В сражението могат да участват по няколко стотин човека от всяка страна. Там няма рундове, босове и т.н. Влизате във всеки дин момент, веднага ви зачисляват в отряд, дават ви пушката и ви пращат на фронта да умирате. След половин час в играта си спомняте, че футболният мач започва след малко? Хвърляйте спокойно всичко и заминавайте. Никой няма да забележи вашето отсъствие и на никой не му пука, че сте си заминали, защото постоянно има достатъчно пушечно месо.

World Of Warcraft


В самото начало на своето съществуване WoW беше убиец на свободното време. Там можехте да изкарате живота си. Понякога един дънжън започваше в 8 вечерта и завършваше точно, когато трябва да тръгвате на работа. За всеки рейд се налагаше да гледате клипове, да събираш "химия", а за високо ПвП звание от играта се налагаше да не излизаш.
От тогава изминаха осем години. Днес в играта може да се намери занятие за десет минути при сценарий за трима. Дънджън от 15 до 20 минути, рейд в случайна група от 20 до 30 минути. Даже на арената не е нужно да прекарвате денонощия.



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment