World of Tanks - 15 години от началото на белоруската приказка


Фенове на играта са не само студенти и ученици, но бизнесмени, политици и дори короновани особи.

Компанията Wargaming навършва 15 години от създаването си. В настояще време тя е една от най-големите разработчици и издатели на онлайн игри в света, като World of Tanks е изключително популярна в международен мащаб.
Как започва приказката?
През 1995 г. двама студенти геймъри се заемат да създадат любителски игрален проект. Тази стратегическа игра така и не е стигнала до широката публика, но това била първата крачка в развитието на Wargaming от малка студия до световна компания, работеща за десетки милиони играчи.
Един от първите скриншотове

Компанията Wargaming официално била регистрирана през 1998 г. и дълго време се занимавала с пускането на стратегически компютърни игри. През 2006 г. разработчиците започнала работа над онлайн проект в жанра фентъзи. Те обаче осъзнали, че играта ще е една от многото в този жанр. Поради това докато работели над създаването на поредния виртуален свят, пълен с елфове и гноми, момчетата мислели над въпроса за създаването на уникална онлайн игра, която да е посветена на военната техника от времето на Втората Световна Война. Те се колебаели за вида на техниката, но в края на краищата се спрели над танкове, тъй като вече имали готови бойни машини от предишни игри на компанията - "Операция Багратион" и "Order of War".
Новият проект получил работното название "Танкодром". Първите танкове в играта били бойни машини от СССР и Германия, а първите карти  — "Прохоровка" и "Карелия". Последната разработчиците на шета нарекли "Шабаны" - по аналогия с един от отдалечените квартали на белоруската столица Минск.
Фокус-тест на играта се състоял на 24 юли 2009 г. В този ден в Минск се излял истински порой, като по улиците на белоруската столица настанал потоп. Участниците в теста едва се добрали до офиса на компанията, като газели вода до коляно. Все пак те успели да поведат бойните танкове в първия им виртуален бой.

Своето сегашно име играта получила преди провеждането на КРИ-2009 г. ( Конференция на разработчиците на игри, провеждана в Москва). Името World of Tanks момчетата избрали, за да подчертаят, че в играта им присъства техника от различни държави, но и проектът е насочен към играчи от целия свят. Те предполагали, че World of Tanks ще стане продукт изключително за любители на историята и танковата техника. Никой не предполагал, че танковите битки ще станат любими на десетки милиони играчи, че на бойното поле ще излязат хора, които до този момент въобще не са обичали и играли онлайн игри.  В играта се включили не само студенти и ученици, но и бизнесмени, политици и даже короновани особи.
За да проведат фокус теста, момчетата газели вода до колена

През зимата на 2010 г. започнал закритият бета тест. През това време максималното количество играчи, които едновременно се намират на игралния сървър, достигало 7500 души. След официалния релийз, състоял се на 12 август 2010 г., броят на играчите главоломно се увеличил. През януари 2011 г. в World of Tanks  се регистрирал милионния играч. На 23 януари в Книгата за регордите Гинес бил регистриран рекорд, свързан с играта - на игралния сървър едновремено имало 91 311 души. В настоящия момент в World of Tanks има регистрирани около 50 милиона играчи.

World of Tanks е първата онлайн игра на Wargaming. Пред излизане са и авиосимулатора World of Warplanes и World of Warships, а така също и WoT Generals. Разработчиците очакват и другите им проекти да достигнат същите успехи, като феноменалната World of Tanks.

Източник: worldoftanks.ru

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар