Китайски геймър живее вече 6 години в интернет кафе



Китайски фен на онлайн игрите живее вече 6 години в интернет кафе, съобщи games.mail.ru, които цитират Business Insider и вестник Beijing Times. Собственикът на интернет клуба и посетителите разказали на журналистите, че младежът Ли Мен от Чанчун прекарва нощите си зад компютъра, като спи през деня направо пред монитора. Той излизал от клуба от време на време, колкото да си купи храна и да се изкъпе. Те даже признали, че толкова свикнали с присъствието му, че почти не му обръщат внимание. По-късно станало ясно, че Ли печели около $320 на месец, от които $80 харчи за наем на компютъра в интернет залата.
Зависимостта към онлайн игрите в Китай е много тревожна. Наскоро стана известен и друг случай. Тийнейджър прекарал две денонощия в League of Legends, след което се нахвърлил с палка в ръка на минувачите край интернет кафето, където играл. Докато размахвал оръжието си, той крещял "За Демация".
При друг случай баща нае виртуални килъри, които да убиват персонажа на зависимия му син. Таткото решил да откаже наследника си от онлайн игрите, но това не му се отдавало. Тогава той се решил на "отчаяния ход" - наел други младежи, които да ираят в същата игра и да убиват постоянно героя, ръководен от сина му, като не му дават възможност да го развива.
Преди около 2 седмици ви разказахме и друга история за 27-годишния Ксяо Джинг, който също "изби рибата" - 6 години не излизал от играта и от дома си. Джинг още през 2007 г. си купил компютър, напуснал работа и се затворил у дома. "Режимът" му включвал - спане през деня за няколко часа, а нощно време бил в играта, като от време на време хапвал. Джинг отказвал и да общува със семейството си. Необикновената история заинтересувала местните журналисти, които дошли в дома му, за да се срещнат с маниака - геймър. Той обаче ги посрещнал "на нож" и отказал разговор. Коя игра е привлякла така интереса на младия мъж от публикациите не стана ясно, но на пък при друг случай жител на китайската провинция Фуцзян едва не загуби живота си, заради любовта си към онлайн сраженията. Китаецът играл над 50 часа в популярната браузерна игра tankionline.com. В резултат на това той бил приет в болница в кома. Лекарите успели да спасят пациента, но те не изключват появата на рецидив. В момента, в който китаецът се събудил, той веднага попитал, кога ще бъде  у дома, за да си продължи играта.
В Китай даже са разпространени специални лагери за лечение от игралната зависимост. Понякога обаче методите на лекуващите не са така хуманни, като в някои лагери служители бяха уличени в насилие спрямо пациентите си.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment