MechWarrior Online – Бъдещето е война



Екипът на e-gamers.info публикува изключително интересно превю, посветено на MechWarrior Online. В него са описани подробности около играта и сюжета в нея.
След повече от 10 години очакване, канадците от Piranha Games зарадваха mech-любителите с free-to-play екшън симулатора MechWarrior Online. Играта е във openbeta приблизително от края на Октомври 2012; доста дълъг пробен период, който оправдаваме с доброто желание на екипа да изглади до край и последните дребни недостатъци.

MechWarrior е real-time игра, в която всеки ден отговаря на ден от истинския свят - където 1-ви Януари 2012 (наше време) отговаря на 1-ви Януари 3049 във вселената на играта. Действието се развива в Inner Sphere, което представлява космическото пространство около Земята, в радиус от няколко стотин светлинни години, управлявано от пет могъщи хауса (House Marik, Steiner, Davion, Liao, Kurita) и една република (Free Rasalhague Republic). Вие приемате ролята на пилот на най-могъщата бойна машина, някога създавана – батълмек. Като такъв сами решавате дали да служите на една от водещите сили, да се подвизавате като вълк-единак или да сте част от многобройните наемни корпорации. Имате на разположение голям набор от мекове, разделени в четири главни категории – light, medium, heavy и assault. Всяка категория изпълнява своя роля на бойното поле, като някои шасита са мултифункционални. Лайтките, на пример, най-често изпълняват ролята на скаути.

Геймплеят, за момента, се състои от два гейм мод-а: Assault и Conquest. И в двата случая битките са 8 vs 8, като в скоро време се очаква и опция за 12 vs 12. Залага се главно на тиймплей, в общи линии не е трудно да си намерите другарчета. Иска се малко време, за да се свикне с контролите и механиката на играта, но пък за тази цел канадците предвидливо добавиха и training grounds.

Играта ползва СryEngine 3. Графиката определено е забележителна, а външният и вътрешен облик на машините и енвайърмента в картите допълват идеята, че това е боен симулатор, а не поредният шуутър с мекове. Визуалните ефекти обилно плакнат окото - ракети, фойерверки, лазери. Лазери! Пю-пю! ‘Сплозии! Каквото ви душа иска.

Звуковите ефекти от стъпките на мека и мъркането на двигателя, през прехвърчащи покрай кабината снаряди, та чак до падащите гилзи, създават още по-задушевна атмосфера на бойното поле. Романтика и LRM-и валят, докато победоносно отнасяте остъклената кабина на хайландър-а от противниковия отбор, сред облак от прах, искри и отблясъци от нажежена стомана. И лазери!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment