Общественият транспорт в ArcheAge


ArcheAge е играта, която е една от най-очакваните в Европа и Русия. Бъдещите играчи треперят от нетърпение за появата ѝ. Докато у нас интересът към нея е слаб (може би поради малкото количество информация), в Русия вече са я разучили и чакат септември месец, когато ще започне закритият бета тест.



На сайта archeagerussia.ru е публикуван гайд, разказващ за обществения транспорт в играта, с чиято помощ може да се осъществява преместване от една точка в друга.

Общественият транспорт е независим от различните транспортни средства, с които може да се сдобиете в sandbox-а. Той е достъпен за всички, независимо от нивото на развитие и наличието на ресурси. Той е особено нужен на началните нива, когато все още не разполагате с лично транспортно средство.


Дилижанс



Снимка: goha.ru

За да се качите на дилижанса, трябва да намерите спирка, около която се намира NPC. Той не обхожда всички локации, но в началото на играта, докато нямате още кон, може спокойно да го ползвате. Съществуват и градски дилижанси, които се намират в някои големи градове и с тях може да обхождате различните части на града.


Дирижабъл




За да се качите на дирижабъла също трябва да намерите спирка, на която има специална кула с два NPC. Дирижабълът също не лети до всички локации, но е достатъчно бързо транспортно средство. Някои го ползват за търсене на сълзи.


Телепорт




За него ви е нужен особен камък и книга, която се появява в инвентара на всеки герой. Камъните са два вида - междуконтинентални и обикновен. Първият струва 5 сълзи на Търговския остров. Обикновеният камък трябва да си го направите сами. Отваряте книгата, която ще бъде добавена автоматично на панела в началото на играта. В книгата се записват всички важни точки, където сте били. Избирате точката си за преместване и кликвате върху зелено кръгче. 

Героят ви започва да прави заклинание и се отваря телепорта. Трябва да успеете навреме да скочите в него, в противен случай ще загубите един камък, който не е така евтин.

Възможна е телепортацията и без камък. Тази способност е достъпна за всеки герой. След заклинанието телепортът ви изпраща в точка, която по-рано сте се записали в книгата си. 

Ограничението за използване обаче е 20 минути. Може да видите, кое е мястото, където сте се записали, като отворите книжката си чрез иконка във вид на отворена книга.

Освен това има и множество друг транспорт, който вие трябва сами да създавате. Търговски кораби за доставка на стоки, катамаран за пътешествия, трактор за фермата ви и т.н. За да се сдобиете с тях е нужно търпение, пари, ресурси, чертежи и време.

Източник: archeagerussia.ru

Вижте още:

ArcheAge: Първи подробности за ползвателските фракции

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment