Seunguk Baek за промените в AION 4.0


Редакцията на интернет изданието Massively публикува интервю с един от разработчиците на AION - Seunguk Baek. В разговора той отговаря на въпроси, свързани с експанжъна 4.0.
Ние усилихме PvP системата в различни аспекти, като се започне от дуелите и се стигне до обсадата на замъците. Това, което ме прави горд от 4.0 е създаването и представянето в играта на новите класове Gunslinger и Songweaver, заявява Баек. За първи път от 4 години насам, ние добавяме нови класове.
Баек отговори на критиката за неутралните зони, подобни на тези в Tiamaranta и Sarpan, където Лечителите и Чародеите стояха в безопасни зони и от там лекуваха и поставяха бафове на воюващите. Разработчикът заяви, че с промените това няма вече да бъде възможно - съпорт класовете няма да могат да правят своите заклинания от неутралните зони. Баек заяви, че неутралните зони в някои области са били създадени за защита на играчи, които са слаби в ПвП, както и тези, които наистина бягат, за да спасят живота си при нападение. Проблемът сега е, че много играчи използват тези зони, за да прилагат тактиката на бързо нападение и бързо оттегляне в неутралната зона, където не може да бъде атакуван.

Разработчикът заяви, че са искали да предпазят новобранците в играчите от ганк на други с по-високо ниво и затова са били въведени строги ограничения за минималните нива при рифтовете. По-късно обаче девелъпърите осъзнали, че с този подход е било въобще ограничено ПвП-то на ниските нива. Сега ние ще преосмислим тази си позиция и ще направим така, че и играчите с по-ниско ниво да могат да се забавляват с ПвП.
Авторите от Massivlely обърнаха внимание, че много играчи смятат занаятчийството за недоходно. Баек отговори, че в 4.0 е помислено за това и сега много вещи ще има смисъл да се изготвят, тъй като ще са сравними по показатели с тези, придобивани в подземията или за Abyss Points. Съгласни сме, че има големи трудности при придобиването на материали за изработката на вещи, така че много от съставките ще могат да се купят.

Вижте още:
Aion 4.0.3 пристига на руските сървъри

Начало



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар