Признаха League of Legends за професионален спорт в САЩ


League of Legends бе призната за професионален вид спорт от правителството на САЩ, съобщава eurogamer. Състезателите по кибер спорт бяха приравнени към професионалистите от NBA и NHL. Това ще даде възможност на състезателите безпроблемно да получават визи за работа в САЩ. Създателите на League of Legends от Riot Games се надяват, че решението на американското правителство ще позволи развитието на електронните спортове да се издигне на едно ново ниво и да привлече в американските лиги най-силните играчи от целия свят.

Оказва се, че не всички състезатели по кибер спорт са признати за професионалисти, а само тези по League of Legends от League Championship Series. LCS е турнир с особен формат, разбит на два сезона. Мачовете се провеждат всяка седмица в два регионални сектора -EU и NA.
Новината бе обявена в Twitter от Лей Смит. В интервю за Gamespot Riot eSports Manager Nick Allen каза следното: "Правителството на САЩ призна професионалистите от League of Legends за професионални атлети и те ще получават работни визи за страната в това си качество, което е пробив за e-sports. "

League of Legends излезе през октомври 2009 г. и се смята за една от най-популярните MOBA игри. По сведения на Riot Games ежемесечно в нея играят 32 млн. души, а всеки ден - 12 млн. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар