Гейминг издатели и игрални портали в Русия - Игры@Mail.Ru (Част I )


Сигурно вече се питате - какво ме интересуват руските издатели на игри и техните портали? Навярно вече сте готови да затворите страницата с тази публикация. Имайте търпение и ще научите колко много интересни и популярни игри са локализирани в Русия, както и колко лесно се намират!

Вярно е, че българите вече не знаят руски език, а тези които са го учили отдавна са го позабравили. Затова на никой не му пука за руските издатели и още повече за руските гейминг портали.

ArcheAge никога няма да бъде издадена у нас.

В България колкото и да ни се иска, никога, ама наистина никога няма да се намери издател, който да ни пусне световен MMO хит като ArcheAge или MOBA-та №1 засега League of Legends, или World of Warcraft, както и Diablo III. Защо? Ами защото никой уважаващ себе си издател няма да рискува да загуби пари. Локализацията на една подобна игра е много скъпо удоволствие и съответно трябва да има и печалба.


Е, сега ще научите, че геймърите в Русия и страните от ОНД ( както и част от бившите съветски републики, които не се намират в състава на ОНД) играят в тези и много други популярни игри на своя си език (който до скоро се изучаваше и у нас в училищата). Да не говорим, че вече има и популярни игри, създадени от руски разработчици (Allods Online например). Броят на любителите на игри в този регион от света е огромен. Вижте на картата територията на Русия и прибавете към нея територията на Украйна, Белорус, Казахстан, Литва, Латвия, Естония, Азърбайджан и т.н. Там средната възраст на играчите е 33 г., според изследване направено от Mail.Ru Group. Също така по-големият процент от любителите на игрите са хора с висше и средно образование.

Оборотът на пазара на компютърни игри за 2012 г. е достигнал 1,3 млрд. долара, като абсолютен лидер се явява сегмента на онлайн игрите, достигащ 900 млн. долара. При офлайн игрите е точно обратното - сегментът бележи спад. Според изследването социалните игри правят скок в развитието си, което се отразява и на пазара. 353 млн. долара съставлява оборота им.

Игрите задминали кино филмите по скорост на развитие и пазарен обем. Ако през миналата година касовите постъпления от филми в Русия и СНГ са били в размер на 39,4 милиарда рубли, то обемът на компютърните игри се доближил до 41 млрд. рубли. Най-значителни приходи имат MMORPG-тата и социалните игри. Секторът на мобилните игри е с най-малки приходи, но за това пък се разраства с постоянни темпове.
Дотук със статистиките и с цифрите, които са неопровержими.

Игры@Mail.Ru

Игры@Mail.Ru са част от Mail.Ru Group. Навярно ви звучи тъпо някаква си поща да издава игри, да ги локализира и т.н. Това е огромен портал, предлагащ безброй услуги, между които плащания по интернет, поща, собствена социална мрежа "Мой Мир", новини, медийни проекти, инет продажби и т.н. Посетителите на Mail.Ru Group са около 85% от ежемесечната аудитория на интернет посетителите в Русия. Освен това Mail.Ru Group влиза в топ-5 от най-големите интернет компании по посещаемост в света. Компанията дори притежава и миноритарни дялове във Facebook.

Игры@Mail.Ru са портал в портала. Там се предлагат изключително и само игри. През портала имате достъп до едни от най-актуалните ММО проекти (70 на брой, част от които ще изброим по-долу), безплатни флаш мини игри, настолни игри за РС и игри за социалните мрежи.


ММО игри


Ако сте дочели статията до тук, ще имате възможността да научите до кои игри има достъп играча през портала Игры@Mail.Ru.


Клиентски игри

Това са игрите, които се свалят на компютъра и се играят онлайн. Игры@Mail.Ru предлага хитовите заглавия:


Аллоды онлайн (Allods Online) е продукт собствено производство на компанията и бързо се превърна в световен хит. 5 272 000 са регистрираните в играта на рускоезичните сървъри. Тук естествено всички обновления излизат месец или два по-рано, отколкото на европейските и американските сървъри, които определено са "назад с материала".


Шутърът Warface влезе в Гинес в категорията "Най-голямо количество играчи, намиращи се едновременно на един сървър на онлайн-шутър". На 26 януари на сървъра "Алфа" играха повече от 145 000 души. Другояче казано, това количество хора може да напълни два пъти стадион "Лужники" в Москва или населението на Монако, Андора и Лихтенщайн взети заедно. Общо в играта са стреляли над 9 млн. души, на сървърите са били добавени 48 обновления, с които в играта са били добавени 45 вида оръжия и 34 елемента от различни снаряжения. Warface победи в гласуването "Премии Рунета 2012", беше признат за най-добър проект на "Конференции разработчиков игр 2012" (КРИ 2012) и получи почетната награда на миналогодишното изложение Gamescom.


Cross Fire е друг суперпопулярен шутър, който се превърна и в дисциплина от киберспорта. В него може да избирате между множество спец части, както и на коя страна да застанете.


Perfect World отдавна е безспорен хит на пазара в Русия и рускоговорящите републики със 7 903 000 регистрирани посетители.


Dragon Nest също спечели много играчи, макар че с анимационния си външен вид впечатлява по-младите. Иначе играта, която е била разработена като настолна, печели с това, че не се налага да прекарвате много време в нея. Не ангажира, караща ви да си отпочивате.

Jade Dynasty - игра, приличаща си с Perfect World.


LOTRO (Lord of the Rings Online) също е част от империята на Игры@Mail.Ru.

Last Chaos, Battle of the Immortals, танцувалната Пара-Па, Поднебесье (руска ММО игра) завършват списъка на издадените MMORPG.
Това обаче не е всичко.

Игры@Mail.Ru ще издават мегаочакваната игра в целия свят ArcheAge. Закритият бета тест ще започне в Русия през септември - месеци преди Европа. Ето защо ви призовах в началото за търпение. Руските сървъри на някои игри се движат по-напред от техните събратя в Европа и Америка.
Няма да изброявам поименно браузерните игри, предлагани от компанията, който желае може сам да ги разгледа на портала.

С това нашата серия от публикации по темата за гейм издателите и гейминг порталите в Русия не спира, а тепърва започва. В следващата публикация ще ви запознаем къде може да намерите Planet Side 2, AION, Atlantica Online, Rising Force Online и няколко яки шутъра и още игри.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар