The Elder Scrolls Online: Как да оцелеем в дънджъна?


Екипът на MMORPG The Elder Scrolls Online публикува обзор, посветен на дънджъните. В него се разказва за ролите на играчите в групата.

В много MMORPG играчите да свързани с определена роля в групата - да нанасят дамаг (DPS), подръжка на съюзниците, лекувайки ги, или танкуването. Тези роли са важни и в The Elder Scrolls Online, но тук имате по-голяма свобода, твърдят разработчиците. Използвайки правилно комбинациите от оръжие и умения, вие може да си смените ролята в движение.
Например, нека си представим, че вашият лечител е загинал в боя с боса. В други игри е невъзможно да се справите без него. Тук обаче просто сменяте двуръчния си меч с restoration staff, което активира втори панел на уменията, където вие благоразумно сте поставили лечителски навици.

С това обаче разликите не спират.

DPS:
Чудовищата ще ви атакуват. Не се панирайте и не чакайте вашия танк да се справи сам с всички гадове. Вие имате различни инструменти, за да намалите дамага върху вас. Хубаво е да се концентрирате на един враг. Координирайте действията си с групата и се старайте да биете един и същ враг, след което минете на следващия. Колкото по-дълго се води боя, толкова по-голяма е опасността да намалее магическата енергия на групата и издържливостта й.

AoE-способностите са ефективни, но носят и голяма опасност. Докато нанасяте дамаг на няколко противника едновременно, рискувате да привлечете вниманието и на други мобове, като така лечителят ви ще се окаже в трудно положение да лекува всички вас.  Бъдете внимателни с атаките. Избягвайте атаките на чудовища, които се намират в задните редици на своята група. С това може да ги накарате да се включат в боя и така вашата група ще бъде пометена от ордите чудовища.


Healing:

Убедете се, че в групата има поне един играч, умеещ да лекува. Колкото повече играчи имат такива способности, толкова по-малка е нуждата от "чист" лекар. Елексирите с магическа енергия са добра подкрепа, но ги ползвайте умно, защото не може да ги употребявате много често.

Танкът няма да е единствен в групата, който ще получава наранявания. Затова трябва да гледате и за здравето на останалите играчи. Вие също може да стане обект на вражеските действия и да получите наранявания. Вие можете да ползвате блокове и уклони. Способности, които оглушават, забавят противника, също са много полезни за лечителите.
Tanking:

Вие не сте длъжни да държите отгоре си абсолютно всички мобове. Всеки играч може да се погрижи за себе си и да преживее няколко атаки. Много лечителски умения действат върху област от картата, така че с един спел ще излекува няколко играча.
По време на сражение с големи групи врагове е много важна способността на танка да контролира хода на боя. Оглушавайте хилърите, не оставяйте заклинателите да направят своя спел.

Поведение на чудовищата
Разработчиците разказват, че в ESO са се ръководили от идеята, че е необходимо нещо различно от традиционната система, където обикновено танка "влачи на гърба си всички врагове. Също така обаче разбирахме, че не можем и да отхвърлим всичко традиционно, не само защото е познато на играчите, но и защото се съчетават с нашата ролева система, заявяват разработчиците.

Чудовищата във всяка стая на подземието следят един за друг. Ако някой от тях е нападнат, останалите бият тревога и атакуват. Това се нарича манталитет на глутницата, казват разработчиците. По начало, групата се разсейва и всеки моб си избира своя цел. Действията на играчите също могат да предизвикат нападението на моба. Чудовищата не атакуват всички заедно. Някои се включват в боя незабавно, но други се подготвят и след това нападат. Ако се приближите близко до враговете от задните редици, те веднага ще атакуват.

Тези врагове, които не са атакувани, избират целите си различно. Враг, нанасящ вреди от далеко, е напълно възможно да стреля по подобен играч от групата.





Начало
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар