ArcheAge ще ни накара да живеем в играта


Реалният свят явно вече ни доскуча с всичките интриги, клюки, корупция, политика и какво ли още не. Затова търим бягство в другите светове - тези на MMORPG игрите. Там също има сплетни, политика, водят се териториални войни, обсаждат се замъци. Слава Богу, загиналите персонажи се прераждат веднага в същия този свят. MMORPG се изменят с всеки изминал ден, защото играчите станаха претенциозни. 

Играли къде ли не, те искат отлична графика, огромен свят, множество професии, риболов, добра бойна система и какво ли още не. Най-много обаче искат свобода. В отговор на очакванията им се появиха пясъчниците, на английски познати като sandbox. Последните дават почти пълна свобода на геймърите, като дори действията им в играта, водят до промяна на виртуалния свят. Някъде това е в по-преносен смисъл, а другаде даже в буквален.



ArcheAge дава на феновете си много от всичко по-горе изброено. Даже се замислих, че ако искам да бъда на добро ниво в играта, ще ми се наложи да живея в нея. Разработчиците дават и тази възможност. В играта ще можете да си построите дом и да го обзаведете. Може да си изградите вила, да си купите състезателна кола и да участвате в ралита. Риболов? Колкото ви душа иска. Ходете край някое езеро с въдица в ръка или пък си постройте лодка, с която да излизате в морето. 

Не, още по-добре риболовна шхуна с всички екстри - компас, ехолот, мрежи и т.н. Гмуркайте се от шхуната си и търсете подводни съкровища. Това може да направите, преди или след като сте нагледали подводната си ферма. Като заговорихме за подводни приключения, не трябва да забравяме, че можете да се разходите с мини подводницата си.


Обичате да летите? Добре. Можете да го направите на собствения си делтапланер или пък да се разходите с дирижабъл. Последният обаче не е така престижен, защото се явява обществен транспорт.Искате да сте фермер. Създайте си ферма, отглеждайте животни, продавайте вълна, месо, мляко, мед и какво ли още не. Гледайте зеленчуци и дървета. Продавайте плодове или дървесина. Прекупувайте и препродавайте. Обичате манифактурата. Няма проблем. Има такива професии като книгопечатане, готварство, алхимия, шивачество, ковачество. По душа сте музикант, бъдете такъв и в играта. Има и такава професия, която ви позволява да съчинявате мелодии до осем минути продължителност.
Снимки: aa.mail.ru

Работата не е за вас. Вие сте хулиган по природа или просто иската да играете тази роля в играта. Професия крадец съществува, но като че по-добре е направо да станете пират. Ще си имате пиратски остров, намиращ се далеко от сушата. На него има босове, дънджъни, моби и може да се развивате. По-сладкото обаче е нападението над търговците по море. Не си мислете, че животът ви на пирата ще е романтичен и безгрижен. Останалите, избрали мирния начин на съществуване, ще се организират и цели армади ще ви търсят. 

На сушата също може да грабите - каравани например. Или ферми. Последните обаче си имат плашила и ще е по-трудничко. Животът в играта няма да е безопасен. За игралния ви персонаж. Можете да бъдете нападнат навсякъде с малки изключения, като Търговския остров например. Докато сте в група и се опитвате да повалите боса, може да дойде друга група, която няма да има намерението да ви чака, а ще ви избие до крак под ударите на огромното чудовище.



Все пак може би ще си намерите някое райско кътче насред океана, където ще може да си живеете спокойно и да си гледате фермичката сравнително безопасно. Ще ви се наложи все пак да пренасяте товари от един континент на друг, от една локация в друга. Стоките ви ще са на прицел от крадците, които няма начин да не ви нападнат. Затова трябва да си потърсите голям клан. Там обаче ще трябва да си плащате данък, да участвате в защитата на крепостта ви от враговете и много други ангажименти. 

Играчите с лидерски амбиции пък имат възможността да градят гилдии, да строят крепости, да сключват договори с други кланове, да се включват във фракции, като последните ще бъдат своего рода държава.Тя от своя страна ще трябва да се защитава от враговете си, а те ще бъдат много. 

Войни, обсади, фермерство, политика и интриги, риболов и промишлен добив на риба, каменоделство и много още. 

Престъпление и наказание. Да, в играта ще бъдете изправян пред истински съд и ще бъдете съден за престъпленията си, след което дори може да лежите в затвор. Няма шега. Това е ArcheAge, а не Sims.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар