Neverwinter Online: История на Черния лед


Освободилият се от заточение нежив маг Akar Kessell се отправил в търсене на своята сила, която преди време придобил с помощта на зловещия Crenshinibon. Той събрал експедиция от джуджета миньори и се отправил към високите планини Гръбнака на Света, където намерил това, което търсел.


В планините джудже на име Baerick Hammerstone намерил черен камък гладък като стъкло. Той се опитал да го разбие с кирката си, но не успял. Друго джудже, което се опитало да му отнеме камък, паднало убито. Така Баерик започнал битка с останалите джуджета. В нея оцелял само той. Кесел и Баерик събрали колкото могат парчета черен лед и се върнали в Долината на Мразовития вятър. В края на краищата Баерик научил тайната за обработка на черния лед и донесъл тези знания в селцето Caer-Konig. Впоследствие много ковачи започнали да коват удивителни вещи от тази тайнствена субстанция.

Единственото, което не знаел Баерик - черният камък бил лед, събрал в себе си силата на остатъците от кристалната кула, издигната от Акар Кесел с помощта на силата на  Crenshinibon повече от век назад. В черния лед била втъкана мощта на кулата и именно поради това той изкушава всеки, който се докосне до него.

Акар Кесел  и ледената вещица Hedrun издигнали кулата от черния лед, но когато Hedrun била убита, кулата се разрушила и парчета от нея се разлетели по земите наоколо. Хората и животните, попаднали под тяхното въздействие, ставали жестоки и агресивни, сеейки хаос по своя път.

Наскоро братството на Лусканските магове заявило, че са разбрали тайната на злата същност на черния лед. Ако това се окаже вярно, този ресурс може да стане източник на приказно богатство и власт.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар