Riot Games ще плаща до 25 000 долара на уволняващ се служител


Riot Games реши да внедри нова програма, наречена Queue Dodge. Чрез нея всеки нов служител, който реши да напусне в първите 60 дни от началото на работата си, ще може да получи 10% от своята годишна заплата, което няма да надвишава 25 000 долара.

Звучи ви налудничаво?  


Riot Games много добре знаят, какво правят. Все пак те не са първите, а са взели пример от компанията Zappos, които още през 2009 г. започнали да плащат по 2 000 долара на нов служител, който се отказвал от работата си. Тогава изпълнителният директор на Zappos Tony Hsieh обясни :

"Ние искаме да се уверим, че хората са тук за нещо повече от една заплата. Искаме служители, които вярват в нашата дългосрочна визия и искат да бъдат част от нашата култура. "

Riot Games също са се концентрирали към създаване на своя собствена фирмена култура.

"Ние работим върху основата на споделената мисия, ценности, страст, доверие и взаимно уважение. Ако някой не му се нрави вкуса на нашата култура , той прави лоша услуга на себе си и компанията, стоейки само заради заплатата."

Именно затова те дават шанс на тези, които не им е харесала атмосферата в компанията, да напуснат с нелош старт.

Компанията е едно от най-добрите места за работа на планетата. Знаете ли, че работещите в Riot получават по 300 долара от специален фирмен фонд, които да похарчат в каквато и да е видео игра без значение, дали е MOBA, FPS, конзолна или компютърна?

Прочетете още:

История на Riot Games - създателите на League of Legends

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар