Skyforge - Атлас на развитието


Вчера ви запознахме набързо с Атласа на развитието в Skyforge, която бе демонстрирана на изложението E3 2014. Днес продължаваме темата с по-подробната информация, осигурена от разработчиците.

Прочетете още:Показаха Skyforge на Е3 2014

Героите в света на Skyforge ще трябва да защитават смъртните и цялата планета от нашествениците. За тази цел те трябва не само да се бият добре, но и да усъвършенстват бойните си навици.

В Skyforge на акаунта си ще можете да създадете само един герой, но той пък може да усвои абсолютно всички игрални класове.

Това решение не е било прието случайно, твърдят разработчиците. Ние се постарахме да внесем разнообразие в геймплея, правейки всеки клас уникален. Този подход ще позволи на играча да не губи време, опитвайки се да избере любимия си клас, а направо да избере удобния си билд за игра.

След стартовото приключение, играчът ще попадне в специална зона, където той може да пробва различни класове и да избере, именно с кой от тях ще започне.



С този герой той започва да изследва света, да изпълнява всевъзможни куестове, да участва в различни активности и т.н. Героят обаче няма да трупа опит и да "качва" нива. Той ще получава определени ресурс, които му позволяват да развива характеристиките си и да изучава нови умения.

Тези ресурси са три типа:

Рубини на силата, които позволяват да откривате червени върхове, увеличаващи нанасяните от героя ви поражения. Той е необходим и за изучаване на нови способности.
Изумруди на живота, които откриват зелените върхове на атласа. Те отговарят за защитните характеристики.
Сапфири на познанието. Те се изразходват на сините върхове, които дават допълнителни характеристики или таланти.

Веднага трябва да се отбележи, че тези характеристики се явяват общ атрибут на героя. Веднъж постигнати, те няма да изчезнат, даже когато превключвате на друг клас.
На началния етап всеки играч ще може да избира между няколко класа, като може да превключва от един на друг чрез интерфейс, който не е свързан с атласа на развитие.

Самият атлас е показан на няколко нива: ниско - нивото, където се изучават уменията на класа, горен - глобално ниво, където можете да развивате други класове и "бакшиши", където изучавате особени пасивни умения, независимо от избрания клас.

Когато един от класовете бъде развит до определен момент и героят изучи особено мощно умение - ултимейт, ще се открие възможност за висшето ниво.


Ниско ниво 


На това ниво изучавате умения и способности на избрания клас, а също така подобрявате характеристиките му за рубини, изумруди и сапфири. Върхове наричаме всички точки на схемата. Ориентирайки се по атласа, може да набележите своята цел и да построите приемлива за вас тактика на развитие. Всеки връх има свое описание, които са видни от самото начало.

Когато отворите връх с ултимейт скил, развитието на класа започва да се разклонява в голяма степен. По това време ще ви се отвори и висшето ниво. Тук ще трябва да направите избор: да изучите вашия клас по-нататък, усъвършенствайки го в различни направления или да преминете на по-горното ниво и да продължите към неоткритите възможности.


Горно ниво


Тук вие можете да изучавате характеристики, откривайки нови класове и "бакшиши". Това ниво отразява глобалния прогрес на героя.
В центъра на всяко натрупване на върхове се намира особено силен бонус или пък нов игрален клас. На скрийншота в центъра е разположен "бакшиш", който отговаря за вероятността да нанесете критическо поражение, а в центъра на лявата част - класа "Паладин".



Няма да е нужно да скачате между ниските и високите нива в гонитба за характеристики - има ги на всяко ниво. Всички те се сумират и се съхраняват независимо от това, с кой клас играете. Ако решите да превключите на друг клас, нищо не губите. За разлика от уменията на конкретния клас, които изучавате на ниското ниво,то изучените "бакшиши" на глобалния атлас могат да използват всичките ви класове.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар