League of Legends: Лисващото звено е Gnar The Missing Link


За повечето времето тече без да спира, но за Гнар не е така. Хилядолетия назад този йорл е попаднал в капан от истински лед и е бил замразен. Векове изминали, цивилизации идвали и си отивали, а доисторическият йорл все така безучастно гледал от своята ледена тъмница. Но нищо не може да го удъра вечно. Дойде часа, когато Гнар се измъкна от ледения си капан. Той започнал да скита из Runeterra, докато не намерил подслон при своите далечни потомци. Скоро обаче те открили, че у момчето се крие звяр.

Умения

Пасивно: Rage gene

Гнар насъбира гняв в боя. Когато скалата на гнева му се запълни, следващото умение го превръща в Мега Гнар, увеличавайки му бронята, съпротивата към магия, здравето и силата му на атака за сметка на намалената скорост за придвижване, скорост на атаката и далекобойност. Даже ако той не ползва умение ще се преврне в Мега Гнар след запълване на скалата на гнева му. Намирайки се в тази си форма той постепенно "изпуска парата" и отново се връща във формата на мини Гнар.

Q: Boomerang Throw

Гнар хвърля бумеранг в избарана посока, който нанася поражения на първия враг, намиращ се на пътя му и забавя придвижването му. Връщайки се към Гнар бумерангът нанася по-малки щети на всички врагове по пътя си. Ако Гнар го хване, то времето за презареждане на това умение значително се съкращава.

Mega Gnar - Boulder Toss

Същото като горното умение, но Мега Гнар запокитва огромна скала.

W: Mini Gnar - Hyper (пасивно)

Всяка трета атака или умение против една и съща цел й нанася допълнителни магически поражения, зависещи от нейното максимално количество здраве. Когато се включи този ефект или Мега Гнар се превръща в Мини, скоростта му на придвижване се увеличава малко.

Mega Gnar – Wallop

Гнар се изправя на задните си лапи и бие с юмруци по земята, нанасяйки поражения на всички врагове пред себе си като ги оглушава за известно време.

E: Mini Gnar Hop

Гнар скача в дадена посока, увеличавайки скоростта си на атаката.Ако Гнар се приземи върху съюзник, то може да направи още един скок в тази посока. Ако паден върху враг му нанася поражения и го забавя.

Mega Gnar – Crunch

Гнар скача в дадена посока, нанасяйки поражения на всички противници в тази зона, в която се приземи. Забавя само този, върху когото се е приземил.

Mega Gnar - GNAR!

Гнар изпада в дива ярост, хващайки враговете около себе си и ги запокитва в дадена посока. Хвърлените врагове получават поражения и скоростта им е намалена. Ако някой враг се вреже в препятствие (стени, кули, постройки на базата), той получава още щети и ще бъде зашеметен.

Геймплей

Доисторическият йордл Гнар най-добре се проявява на top lane. Този герой има възможността да приема две форми, като всяка една от тях има своите слаби и силни страни. Той може да бъде силен противник ако грамотно използва своя гняв. На късните стадии от играта от него става добър танк или воин.

Top Lane

В началото на играта скалата му на гнева се пълни бавно, така че усъвършенствайки играта си в мини формата му е ключ към успеха на ранните стадии на мача. Той разполага обаче с редица козове, които му помагат да оцелее. Хвърляйки бумеранга си той забавя противника и така пази дистанция. Пасивката Hyper му позволява да нанася допълнителни поражения на враговете си. Скоковете трябва пък да се пазят за изключителни ситуации, когато е нужно бързо да избяга, използвайки го срещу съперници на линията или junglers, опитващи се да направят засада.

Мега-Гнар. Преврщайки се в могъщо чудовище с контролни ефекти и огромна взривна мощ, той напълно променя стила на играта си, заставяйки противника да се приспособява отново към силните му и слабите му страни. Мега Гнар е въплъщение на могъщата и неудържима мощ, която помита всичко на пътя си, но за сметка на това той е тромав. Тромав, но силен и е трудно да му се противопоставиш. В тази си форма Гнар предпочита да е в центъра на боя за разлика от мини формата си, когато търси дистанция. Мега Гнар скача на главата на противника си и блъска в земята огромна скала, след което започва да бие с юмруци по земята.

Против такава комбинация малко врагове могат да устоят. Слабата му страна е уязвимостта му към засади заради тромавостта му. Тогава той разчита на голямото си количество зраве. На 6-то ниво обаче той ще изучи умението Mega Gnar - GNAR! С грамотното му използване той може не само да нанася огромни щети, но и да оцелява успешно. Примамвайте враговете си в миниформата си, а после внезапно се трансформирайте в Mega Gnar и използвайте умението Mega Gnar - GNAR! Хвърлете го в някоя стена - така той не само ще получи големи поражения, но ще бъде и зашеметен. Може да оглушите врага си и под кулата, ако той смее да ви нападне там. Ако ви атакуват няколко противника едновременно, това умение ще ви спаси.

Teamfights

Участието на Гнар в отборни битки може да се раздели на три фази. В първата той трупа ярост и атакува противниците си с бумеранга и автоатаки, подсилени с хиперпасивката  [W]; тази тактика му позволява да се държи на дистанция, докато натрупа гняв. Запълни ли му се скалата на гнева, настъпва времето за следващата фаза. Със скок [E], йордлът може бързо да съкрати дистанцията и да се превърне в Мега Гнар по време на използването на всяко умение. Враговете му ще бъдат сюрпризирани, когато видят малкото Мини Гнар-че, което се втурва със скок към тях, а отгоре им се стоварва огромният Мега Гнар, който ги унищожава с огромната си мощ и ярост.

След приземяването си Мега Гнар веднага използва стоварването на скала [Q] и удрянето с юмруци по земята [W], за да нанесе повече поражения и да наложи контрол над враговете. Той е превъзходен в ролята си на танк, тъй като всички ще са заети с бущуващия Мега Гнар в техните редици, а съюзниците му ще могат да се възползват от изненадата.

Третата фаза е когато яростта му спада. Той може бързо да съкрати дистанцията със скок и да използва автоатаки за да се активира хипер пасивката му, помагаща му да нанася допълнителни поражения. Бумерангът пък ще забавя противниците и така Гнар играе чудесна роля при доубиване на поразени вече врагове, опитващи се да се оттеглят.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар