Обичате ли PvP? Вижте как ще е в Skyforge!


Много хора обичат мултиплейър игрите. На първо място - заради възможността без да излизат от дома да общуват с приятелите и то в среда, която е по-зрелищна и увлекателна от реалността. В ММО игрите ние общуваме с останалите играчи, изследваме заедно света, изпълняваме куестове, а и се сражаваме. Битките могат да бъдат срещу чудовищата в играта или пък против играчите. 

Мнозина обичат именно този аспект в ММО игрите - PvP. Едни просто обичат да се ступат, а други проявяват творчество, изграждайки билдове с цел постигане на непобедимост. 


Какви ще са PvP режимите в Skyforge?

Разработчиците на Skyforge са решили боевете между играчите да се провеждат само в определени за целта места. Така любителите на мирния начин на игра, няма да пострадат от "хулигани" и комплексари. 

В PvP-локациите може да попаднете по два начина: чрез Divine Observatory или Uplink Terminal, избирайки в списъка с приключения приставката "Битки".  Някои от тях ще са достъпни веднага, а за други ще се наложи да понатрупате престиж. Системата за подбор на играчите отчита престижа им. 


Какво е престиж? Prestige е аналог на Gearscore, т.е. рейтинга на вашата екипировка. Това е сумата от статовете на вашия герой. Индикаторът на показателя Prestige отразява развитието на героя ви. Той се увеличава с откриването на нови "възли" от вашия Атлас.

В Skyforge за да постигнете добър резултата в PvP трябва да познавате отлично ролите и класовете в играта, да умеете да настройвате боя по собствения си сценарий и да очаквате, че срещу вас ще има също толкова опитен играч, както вас. За някои боеве в някои локации ще ви е нужен отбор, с който да играете екипно. Ако нямате отбор, то идете самостоятелно и системата за подбор ще ви намери екип. 


Награди за PvP активностите

Наградите са същите, които ще получите и когато бягате по рейдове, а именно екипировка. Можете сами да изберете, дали да търчите след ботовете или пък да се срещнете в бой с други играчи в ПвП локациите. Най-активните бойци от арените обаче имат възможност да се сдобият с изключителна екипировка с допълнителни характеристики, които им помагат именно в PvP-боевете. 

Най-добрите бойци ще бъдат доволни да видят никнеймовете си в рейтинговите класации на играта. Конкуренцията ще е голяма, тъй като ще има единен сървър.


Изследователска база Lugran 




Предназначена е за 6 играча като всеки се бие за себе си и против всеки (FFA— free for all). Това е първата PvP-локация, в която ще попаднете. Всеки се бие за себе си против всеки, а победител ще е този, който първи убие 10 противника. В центъра на арената ще има източник на енергия, който периодично дава "Бъф" на близкостоящите играчи. Особеност на картата е, че убийството се зачита на играч, който е нанесъл последния удар без значение кой е направил повече поражения на убития. Подло? Да. Разработчиците не го отричат, а напротив. Те ви предупреждават да бъдете готови за подли кражби на "фрагове".


Kingezi Arena



Количество играчи: 6
Количество играчи в отбор: 3
Режим: TDM – teamdeathmatch
Втората PvP-локация е предназначена за отборна игра. Участват два отбора от по трима играчи. Победата е за този отбор, който ступа противника в продлжение на пет рунда и отправи на точката за възкресяване всичките си врагове. Тук е нужно умение за работа в екип. 
На картата има два ъглови подиума, на които се появяват бонуси. Там може да попаднете чрез телепортите, намиращи се в центъра на картата. Така местата с бонуси ще се превърнат в конфликтни точки. 


Ring of Immortals

Количество играчи: 16
Количество играчи в отбор: 8
Режим: CP — controlpoints
Рингът на безсмъртните е предназначен за опитни бойци и тук битките ще са сериозни. Това е огромен стадион на две нива. На картата са разположени контролни точки. Заемайки една от тях, отборът ви получава точки, но ако държите само една, то натрупването на точки е много бавно, така че ще ви се наложи да се биете за контрол и на другите.


Alcedon Facility


Количество играчи: 16
Количество играчи в отбор: 8
Режим: PL — payload
Обичате ли карти, на които единият отбор трябва да взриви нещо, а другият трябва да им попречи. Е, тук ще има такава. Тя е несиметрична дълга карта, разделена на три. Отборите имат различни цели: единият трябва да премести до определено място товар, а другият отбор трябва да им попречи да го сторят. Ако количката с товара успее да стигне до местопредназначението си съответно побеждава този отбор, ако пък до изтичане на определеното време другите попречат това да се случи, то побеждават те.

Товарът се движи напред само тогава, когато край него има поне един противников играч. В противен случай той тръгва назад и отборът, който трябва да го защитава, може да го бута. Насреща обаче трябва да очаквате нападение на противника или пък артилерийски обстрел, който може да унищожи целия ви отбор. Това става ако противникът се възползва от оръдията, разположени на някои от възвишенията на картата и ви обсипе с огън.


Esten Quarry 


Количество играчи: 24
Количество играчи в отбор: 12
Режим на играта: захват на флага (CTF — capture the flag)
Това е най-голямата PvP-локация към момента. Задачата е проста: трябва да се грабне флага и да се занесе на своята база. Да, обаче картата е достатъчно разклонена и трудна, така че боевете тук ще са достатъчно непредсказуеми. Има няколко начина да нахлуете в противниковата база: има долни и горни подходи, обходен път, а и специални трамплини, чрез които можете да се опитате да скочите на базата. Не забравяйте, че трябва да разпределяте добре ролите си. Този, който грабне флага, трябва да се охранява от своите съотборници.

Видно от горното, в Skyforge любителите на ПвП няма да скучаят. Картите са различни и за всеки вкус, а и нещо важно: любителите на ПвЕ ще бъдат спокойни от нападения докато мирно тичат из света на играта. 

О, момент! Това не е всичко. Някои ще останат разочаровани, че в подобна игра няма големи баталии. Напротив. Ще има. Това ще са т.нар. Pantheon Wars - сложни PvPvE-сражения, където разпределението на ролите ще има жизнено важна роля. За тях обаче ще научите по-нататък. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар