Wargaming и 11 Bit Studios: Истинската война не е игра !


Едно от най-големите студия за разработка на игри - Wargaming, създател на военните игри World of Tanks, World of Warplanes и World of Warships - се включи в кампанията "Real War is not a Game" (Истинската война не е игра), съобщи организацията War Child.  Към тях са се присъединили и създателите на необикновената игра This War of Mine - една нетипична военна игра.

"Войната е популярна в културите на много народи през вековете - може да я откриете в изкуствата, поезията, киното или музиката. Днешните видео игри дават безпрецедентна възможност да се потопите в реална военна симулация. Повечето играчи обаче не смятат насилието за форма на забавление, а признават, че реалностите на войната са ужасяващи. Мненията на много от тях показват, че те подкрепят жертвите на военните действия.
Да станат част от кампанията Real War Is Not a Game, е уникална и креативна възможност за разработчиците на игри да демонстрират техните разбирания за реалния ужас на военните конфликти и да предадат това послание на своите играчи." 


Wargaming са едни от първите партньори на кампанията.

"Ние сме наясно, че в действителност много деца по света са засегнати от ужасяващите последици на войните и отчаяно се нуждаят от помощ. Предвид тези реалности, Wargaming.net търсеше организация, която споделя убеждението ни, че децата, които са не само невинни същества, но са и единствената ни надежда за по-добро бъдеще. Защитата на децата и помощта за тях да преодолеят ужасяващите условия, на които са изложени по време на въоръжените конфликти по целия свят са наложителни, и затова Wargaming.net биха искали да подкрепят тази инициатива.. " - Markus Schill , директор на връзките с клиентите за Европа в Wargaming.net.

11 Bit Studios, разработчици на This War of Mine, също се включиха в кампанията. Тази игра е една нетипична военна игра, съдейки по трейлъра по-долу. 



This War Of Mine ще даде възможност на играчите да получат една друга представа за войната, поглеждайки от един друг ъгъл. За първи път вие няма да играете в ролята на войник, а ще сте част от цивилни, които се опитват да оцелеят в един обсаден град. Вие ще усетите обстрела на снайперистите и ще трябва да се погрижите за своето укритие. Под прикритието на нощта пък ще трябва да се опитате да се снабдите с провизии и други вещи, необходими за оцеляването ви. 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар