Руската полиция разби "Бандата GTA", убила 14 шофьора


Руската полиция разби бандата GTA, отговорна за десетки убийства по пътищата в Подмосковието, съобщи Lifenews. Предполагаемите й членове се оказаха осем мъже и шест жени. Бандата бе наречена по названието на едноименната игра (Grand Theft Auto) от оперативните работници, занимаващи се със случая, тъй като не можеха да установят мотива за разстрелите на шофьорите. Бандата се издирваше няколко месеца. Убийците излизаха на лов без да се интересуват от пари и ценности. Те поставяха шипове, за да спрат движещите се автомобили нощно време. После без видима причина разстрелваха водачите и спътниците им. Все пак някои от нападнатите оцеляха и дадоха описание на полицията. Тогава бе предположено, че убийците действат за удоволствие като в играта.

Ченгетата съставиха фотороботи и издигнаха редица версии. Една от тях бе, че участниците може да са бивши членове на мафиотски групирови от 90-те години на миналия век. 
Днес сутринта в Москва полицаите успели да задържат основна част от бандата, отговорна за най-малко 14 убийства. У задържаните били открити два автомата АКС и около 100 патрона. 

По рано през нощта по време на спецоперация в Раменския район е бил унищожен частен дом в селцето Удельная, в който са се криели престъпниците. При щурма на спецчастите от СОБР, намиращия се там един от лидерите на групата хвърлил граната по тях. Той е бил убит на място вследствие на ответния огън. В завързалата се престрелка изгорял напълно частния дом. В руините му бил открит тайник, пълен с около 60 единици автоматично оръжие.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар