War Thunder: Стоманените генерали - американски танк М103


Разработчиците на симулатора на техника от Втората световна война - War Thunder - ни представят тежкия танк М103.
В края на 40-те години на миналия век в САЩ започнала разработката на нов модел танк, обозначен като Т43. Той трябвало да замени тежките танкове от периода на Втората световна война M26 «Pershing».  

Първите прототипи носели названието Т43Е1. Те били разработени през 1951-1954 г. През 1956 г. след като приели тежкия танк на въоръжение той получил наименованието М103. Само 300 танка били пуснати за цялото време с модификация А1 и А2. От 1958 г. до 1973 г. той бил на въоръжение в морската пехота на САЩ. 

Основният проблем на машината се състоял в това, че не можел да достигне максималната скорост от 37 км/ч. М103 "вдигал" до 27 км/ч по пресечена местност и бил способен да маневрира ез да снижава скоросттта си. Освен това на М103 условията за работа на екипажа били тежки. Двигателят му бил с недостатъчна мощност. Оръдейният ствол се износвал бързо при стрелба с бронебойни боеприпаси. Всичките тези недостатъци били оставени, тъй като военните решили, че машината може да изпълнява задачите си и в този си вид. 

Вижте и новия тийзър, представящ "Стоманените генерали" !

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар