Световният шампионат по SMITE ще е с по-голям награден фонд от Тур дьо Франс


Знаете ли, че наближаващият Световен шампионат по SMITE (SMITE World Championship) ще е с по-голям награден фонд от Тур дьо Франс (Tour de France). Не? Е, не сте единствени. От ESLgaming ни разказват за какви пари иде реч.

SMITE е сравнително нова игра. Тя отскоро навлезе и в света на електронните спортове. Наградният фонд за Световния шампионат нарастваше стабилно през последните месеци и ето, че броени часове преди началото на грандиозното събитие, той вече е почти два милиона и шестотин хиляди долара (2 600 000 $). Така SMITE World Championship се нарежда на трето място сред най-големите esports събития в историята. Пред него с 2,87 млн. долара е турнира по Dota 2 - The International 2013, събрани чрез компендиума. 



В SMITE 50% от наградата отива за победителя в турнира, което се равнява приблизително на 1.3 млн. $, което ще рече, че всеки играч ще прибере по около 255 000 $. За сравнение петте състезателя от отбора-победител ще спечели повече пари отколкото играчите на Seattle Seahawk, спечелили "само" по 180 000 долара на човек за участието си на финалите в Националната футболна лига на САЩ и спечелването на Super Bowl. 

Победителите в Тур дьо Франс ( с награда от 450 000 щ.д.), маратоните в Дубай и Бостън (съответно с 200 000 и 150 000 щатски долара) не могат и да мечтаят за сумата от 1.3 млн. долара, които ще отидат при победителите в SMITE World Championship.



Това е огромна стъпка за тази млада игра. Световният шампионат ще е супер яко събитие в света на електронните спортове. Той ще се проведе от 9-ти до 11-ти януари в Атланта.  

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар