Оръжейна: Warface представи пистолет FN Five-Seven


MMORPG News стартира от днес рубриката си "Оръжейна". Наскоро ви запознахме с автомата АК-12, който бе представен от Survarium. Именно от там се зароди и тази идея. В рубриката ще ви представяме различни оръжия, които са част от арсенала на голяма част от MMO шутърите. В тях може да воювате с марки и модели, които наистина се намират на въоръжение в полицейските и армейските части на различни държави по света. 

Днес ще ви представим пистолета FN Five-Seven, който бе анонсиран от онлайн шутъра Warface.



Оригиналното название "Five-seveN" обозначава калибъра, който е именно 5,7 мм, а абревиатурата FN е названието на белгийската фирма, произвела този пистолет. В началото на 90-те години на миналия век компанията FN Herstal създава уникален картечен пистолет FN P90, който използва много редкия патрон с форма на бутилка, притежаващ високи пробивни характеристики. Съвсем скоро за този боеприпас започва разработката на пистолет. Експерименталните образци показали отлични резултати на тестовете и през 1995 г. оръжието се появило на пазара. 

Далечни предци на FN Five-seveN могат да се считат Маузер К96 и някои други пистолети с бутилковидни патрони, напомнящи тези, използвани за карабини. Най-познат ни е руският пистолет ТТ (Тулский-Токарев).  



Тактическата ниша на този необикновен пистолет са цели, облечени в леки бронежилетки от кевлар или от т.нар. "Течна броня". Кевларът е материал, чиято устойчивост е почти пет пъти по-висока от стоманата. Куршумът, попадайки в такава жилетка, частично размества влакната и частично ги разкъсва. Естествено, да размести влакната е много по-лесно за куршум с малък калибър и колкото по-малък е калибъра, толкова повече куршумът размества влакната. 

С "течната броня" ситуацията е още по-интересна. Това е гел, който при удар се превръща в свръхтвърдо вещество, но не мигновено, а с определена скорост. За да може да се сгъсти, максималната скорост на куршума трябва да е около 600 м/с. Ако скоростта е малко по-висока, то бронежилетката се пробива леко - куршумът просто не среща съпротивление. Именно поради това боеприпасът, предназначен  за гражданския пазар, не превишава скоростта от 520 м/с, за да не пробива полицейските жилетки от "течна броня". 


Тактико-технически характеристики:

Калибър: 5.7x28 мм.
Дължина: 208 мм.
Дължина на цевта: 122.5 мм.
Тегло: 618 г без патрони.
Вместимост на пълнителя: 10, 20 или 30 патрона.
Далекобойност на прицелна стрелба: до 150 м.
Максимална отдалеченост на полета на куршума: над 1500 м.


Достойнства:

Висока пробивна сила на боеприпаса.
Лек, заради използването на леки полимери. 
Много лек патрон - практически два пъти по-лек от стандартния 9х19 мм Парабелум.




Недостатъци:

Слаб спиращ ефект. Куршумът, излитайки от патрона и попадайки в тялото на противника, пробива и продължава нататък без да причинява спиращ и шокиращ ефект.
Много силен звук на изстрела.
Ярък пламък.


В Warface оръжието притежава висока точност, далекобойност и се предлага с пълнител от 20 патрона, а най-главното е, че нанася високи поражения на противника. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар