Оръжейна: ВСС "Винторез" в Survarium


Легендарната снайперска пушка ВСС "Винторез" е разработена още по времето на Съветския съюз. "Винторез" все още се цени заради качествата си и може да го ползвате на бойните полета на Зеления Апокалипсис в Survarium.  


История

Абревиатурата "ВСС" означава: Винтовка снайперовская специальная (специална снайперска карабина). В началото на 80-те години на миналия век възникнала необходимостта за създаването на съвършенно ново оръжие за специалните части. Основната цел, която поставена пред конструкторите, била създаването на пушка, съчетаваща безшумност, компактен размер, ниско тегло, надеждност, далекобойност и висока пробивна сила. Работата по проекта била затруднена поради разногласията на инженерите. През 1981 г. бил подготвен прототип, предназначен да използва новия 7,62 мм боеприпас. Прототипът бил наречен РГ 036. Карабината съответствала на изискванията, макар че по-късно били прекратени изпитанията й. Само след две години обаче официално била поставена техническата задача по създаването на оръжието.

Най-накрая, през 1987 г. ВСС "Винторез" постъпва на въоръжение в съветския СПЕЦНАЗ (Сили със специално предназначение). Тя ползвала стандартен, трикратен прицел ПСО-1. Но благодарение на "лястовичата опашка" на нея можело да се постави всякаква оптика. Конструкторите оставили секторното прицелване и така пушката можела да се ползва без оптика. Дървеният приклад има възможността да се сваля, а също така и заглушителя. Така тя може да бъде пренасяна в малко куфарче. 


ВСС "Винторез" в света на Survarium


В играта пушката е предназначена за 12-то ниво екипировка. С нея може да се снабдите по два начина. Първият е като си я купите в премиум магазина за 3 500 единици игрална валута. Освен това може да я получите в резултат на боя. Като боеприпаси се ползват СП-5 и СП-6, а също така и ПАБ-9 кал. 9,39 мм. 

Основен конкурент на Винтореза в играта се явява прочутата Снайперска пушка "Драгунов", която превъзхожда по характеристики ВСС "Винторез". Ниският откат на Винтореза я прави удобна за използване. Благодарение на ниската скорост за прицелване и малка дисперсия тя е много по-мобилна. Тя може да се ползва както като снайпер, така и като щурмово оръжие. 

Вижте и видеото по-долу!


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар