Ботове убиват Neverwinter!


Cryptic най-накрая признаха факта, който всички знаеха още от излизането на играта: Ботовете убиват Neverwinter. Две години вече създателите се преструваха на щрауси и заравяха главите си в пясъка, докато в това време ботоводите се възползваха от лъсналия им задник. Странични сайтове свободно си правеха реклама в чатовете, играчите се възползваха от експлойти и правеха "луди" пари. Cryptic най-накрая реагираха със серия от безумни решения. Първо, премахнаха достъпа до професията Leadership от портала, чрез който всеки имаше достъп през браузър или телефон. Причината беше, че докато честните играчи печелеха по някой и друг законен астрален диамант, то ботоводите правеха милиони, съсипвайки икономиката на играта. Следващата стъпка дойде вчера, когато бе инсталиран пач, носещ на играчите новия режим "Обсади на крепосите". С него обаче бе внесена и поредната тъпа промяна: играчите изучили професията Leadership вече няма да могат да печелят астрални диаманти, защото това било начина на Cryptic да победят ботовете. 


"Причина за това бе огромното количество ботове, произвеждащи прекалено много астрални диамант, създавайки икономически хаос. Изключването на достъпа до професиите на Портала позволи да се намали инфлацията, но ползвателите на бот-програми намериха начин да заобиколят тези мерки. Анализирайки данните и пътя за решаване на проблема с тези експлойти, ние стигнахме до извода, че ако премахнем астралните диаманти от професията Leadership ще спрем ботовете. "

О, Свещена простота!!! Cryptic решиха да излекуват главоболието, като отрежат главата си. Най-прекият им път към победа срещу ботоводите се оказа самоубийството. 


Какво сега?

Който иска да печели така ценната валута трябва да изпълнява ежедневните задачи и да посещава дъднжъни, сражения и PvP арените. В това няма нищо лошо - нека, който играе активно да изкарва по някой и друг астрален диамант. Лошото е в принудата. 


"Запомнете, че астралните диаманти са предназначени за награда за активна игра, така че в начина им на получаване във фонов режим нямаше никаква логика" 

Изглежда в действията на Cryptic никога няма никаква логика, а се действа хаотично и в паника. Не! В действията им се забелязва безсилие срещу ботоводите, които не само предизвикват инфлация в икономиката на играта, но лишават създателите на играта от приходи. Затова, искаш ли да играеш, иди си купи валутата Zen. Искаш ли да играеш, купи си VIP статус (и гледай да е с по-висок ранг - т.е. за повече реални пари). 

Решението им доведе до масово недоволство на форумите, макар че се прокрадваха и прославящи мнения. За никого обаче не е тайна, че "подмазвачите" са внедрените във форумите "агенти на влияние" на Cryptic. 

Този път Cryptic си забиха сами ножа в корема подобно на самурай, загубил чест и достойнство. Харесвах тази игра, но дойде време без всякакво съжаление да кажа "Сбогом". Не, защото нямам възможност да си плащам, за да играя, а защото не искам да бъда изнудван по този тъп начин. Защото не искам да давам пари на хора, които не знаят как да се справят с нечестните играчи. Защо да давам реалните си пари, които печеля с труд, докато в същото това време експлойтърите живеят на мой гръб перфектно в играта, необезпокоявани от създателите й. 

Сбогом Neverwinter!

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар