Вижте новия геймплей трейлър за Gloria Victis!


Нов геймплей трейлър за MMORPG Gloria Victis бе показан днес. Играта е разработка на полското независимо студио Black Eye Games, които се стараят да създадат един качествен и модерен продукт, който да се конкурира успешно с игрите на мастодонтите в игралната индустрия.

Освен това разработчиците са на път да завършат версия 0.5, която ще донесе един дългоочакван UI с wipe на героите, както и превключване към Alpha.

Слава на победените! Това означава латинския израз Gloria Victis. В нея ни очаква нон-таргет комбат система, като разработчиците твърдят, че майсторството на играча и неговите реакции ще са по-важни даже от неговата екипировка. Целта е да се достигне максимален реализъм на боя, като същевременно оръжията ще са копия на действително съществуващи през средните векове, така че не очаквайте да видите в играта нереалистични мечове от по 4 м.

Издръжливостта ще е характеристика, която ще влияе на боя, тъй като разработчиците смятат, че не е правдиво да можеш да въртиш острието цял ден, без да се измориш, още повече ако си облечен в тежка броня. Всякакви активни действия, а дори и пасивни, като например да стоиш с вдигнат меч в очакване на атака, ще изразходва издръжливост. Консумацията й ще зависи от различни неща - например герой, облечен в кожени дрехи, ще е по-издържлив от някой с броня. Издържливостта ще е ключова характеристика за успеха в боя и нейното правилно изразходване ще е правилния път към победата.

Всяко оръжие ще има и собствен похват, базиран на реална техника от средновековните учебници за водене на ръкопашен бой. Това ще е друга характерна особеност на играта. Техниките ще изискват, играчът да се съобразява с посоката на атаката, правилното разстояние до целта и т.н. Ударите ще могат да се блокират, но играчите могат да предпочетат да изградят рефлекси, с помощта на които да избягват от линията на атаката.

В играта естествено ще има занаятчийство. Разработчиците обещават десет професии, които ще са прототип на реално съществуващи. Сред тях са билкарство и алхимия, лов, дървообработване и дърводелство, ковачество, изработка на кожени дрехи, кулинария, миньорство и металургия, ювелирно дело, инженерно дело, изработка на брони и др.

Вижте трейлъра!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар