Пламена Димова-Чобанова: Обичам близкия бой, агресивния стил и победа с нокаут


Варненката Пламена Димова-Чобанова ще се изправи на ринга в професионална среща по бокс срещу германката Тина Рупрехт (4-0). Срещата ще се проведе на 3 септември в Аугсбург, по време на която ще се реши вакантната Germany GBA female Flyweight Title .

Визитка:

Пламена Димова - Чобанова е бивша национална състезателка на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и първата жена от България Световен шампион по муай тай. През 2013г. печели и титлата „Queen of the ring“ в шампионат от най-голямата световна организация по кикбокс WAKO. На професионалния боксов ринг има пет срещи, от които е спечелила 3 с нокаут.


Специално за melee-fight Пламена разказа за предстоящата си среща:

- Какво да очакват вашите фенове от срещата? Може би пореден нокаут? За вас вероятно е по-важна самата победа, а не толкова самия нокаут, но знаете, че феновете са максималисти. 

- До сега не съм срещала тази противничка, но това не ме притеснява. Ще наложа стила си. Обичам близкия бой, агресивния стил и нокаутът би бил най- добрия завършек на мача. Моментът, в който пречупваш противника си е неповторим. Но не само физическата подготовка е решаваща, а контролът, изненадата и точния  момент, в който да атакуваш.

- Къде провеждате подготовката си - в България или в Германия, или и на двете места? 

- В момента съм в България и се готвя с Красимир Кирилов в Спортен клуб "Боил" - Варна, а следващият етап от подготовката ми ще продължи в Германия с личния ми треньор Мишел Трабант.

- Какво са за вас бойните спортове? Вие сте бивша национална състезателка по кикбокс и Муай Тай. Вълнувате ли се преди самата среща, макар че опитът, натрупан на ринга сигурно ви помага, за да владеете себе си? Някои смятат, че бойните спортове не са за жени, но вие съчетавате женската грация с бойните умения, какво е необходимо на представителка на нежния пол, за да е успешна на ринга? 

- Бойните изкуства не те учат само как да удряш и да се пазиш от удари, изграждат характер, дисциплина, постоянство, целеустременост. За мен боксът е ново предизвикателство и въпреки опита ми на ринга се вълнувам преди всяка битка.

 - Желая ви успех в начинанията и на ринга!

- Благодаря ви, успех и на вас! Продължавайте да информирате любителите на бойните спортове и да подкрепяте нас бойците.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар