Продадоха UFC за 4 милиарда долара на WME/IMG


Президентът на UFC Дейна Уайт потвърди, че сделката по продажбата на UFC се е състояла. Той съобщи за Yahoo Sports, че остава с компанията. Новият собственик купула дяловете от компанията, притежавана от Франк Ферита(40.5%), Лоренцо Ферита (40.5 %) и Уайт (9 %).

Базираната в Абу Даби Flash Entertainment, която закупи 10% от UFC през 2010, ще запази дела си засега. Уайт заяви, че ще запази поста си като президент на компанията и главен организатор, а братята Ферита имат минимален интерен с новата компания. 

"Щастлив съм за бъдещето на UFC, спорта и моята роля за напредъка на компанията, заяви Уайт. 

Уайт и братята Ферита купиха UFC за 2 млн. долара през 2001 г. от Semaphore Entertainment Group. По това време братята имаха по 45%, а Уайт - 10. През 2010 г. те продадоха част от дяловете си на Flash Entertainment.

Още през май се заговори за продажбата на UFC, но Уайт отричаше, като добави само, че "ако някой даде 4 млрд. долара, ще си поговорим".

През миналия месец се появи информацията, че компанията е вече продадена и Уайт ще запази поста си, но от UFC отново отрекоха. В неделя Ню Йорк Таймс съобщи, че WME/IMG group включва още Silver Lake и Kohlberg Kravis Roberts, а също таки и инвестиционна компания, собственост на основателя на Dell Computers - Майкъл Дел. 

Сделката се очаква да бъде окончателно приключена преди UFC 202 на 20 август. Междувременно Конър Макгергър написа в Туитър, че за него е било чест да работи с братята Ферита. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар