Воювай в Warface


Какво е Warface?
Warface - това е безплатен MMO шутър, разработен от световно известната Crytek. В играта можете да водите сражения в различни части на земното кълбо, като започнете от градове и стигнете до най-опасните места на планетата. Warface предлага широка възможност за игра с приятели. В колективния режим ви очакват интересни мисии, за изпълнението на които, ще ви се наложи не само да стреляте точно, но и да работите в екип. В разнообразните ПвП  режими играчите могат да си изберат своя клас боец и да изпитат истински адреналин в битките. Warface се предлага в Русия от компанията mail.ru. Ако предпочитате да играете на английски - тук.

Снимка: wf.mail.ru



 Класове
В Warface може да избирате между четири класа - щурмовак, лекар, инжинер и снайперист. Всеки клас има своите особености и изисква индивидуален подход към играта.

Щурмовак
Той е въоръжен с автомат, който е идеален вариант за бой на близки и средни разстояния. Тези, които обичат да засипват врага с куршуми, могат да изберат картечница. Боецът, въоръжен с нея, е по-малко мобилен, но затова пък разполага с много по-голямо количество патрони.
Щурмовакът има възможност да зарежда с боеприпаси своите другари на бойното поле. Много е сложно да се сражаваш, когато ви е останал само един пълнител за пистолета. Затова навреме получената кутийка с патрони може да ви помогне да оцелеете и победите в боя.

Лекар
Задачата на лекаря е ясна: трябва да спасява живот. За това на лекаря му е необходима аптечка, с помоща на която да лекува, както и дефибрилатор, за да връща към живота безнадеждно болните. На всеки екип е нужен лекар, особено за тези, които отбраняват определена позиция. Добрият медик може да поддържа боеспособността на другарите си много дълго време, но ако остане жив.
Лекарите са въоръжени с пушки-помпи - идеално оръжие за водене на бой на близка дистанция. Затова лекарят трябва да избягва откритите пространства, където може да ви повали снайперист. Ако пък до ранения си колега се натъкнете на враг, то може да му изпратите солидна порция сачми от помпата.

Инжинер
Инжинерът е специалист по близкия бой и диверсиите. Неговият арсенал включва компактни пистолети и картечни пистолети, които са подходящи за бързи схватки на близки дистанции. Винаги помнете това и не се обръщайте с гръб към откритите пространства и се оглеждайте за снайперисти.
Инжинерът е и сапьор. Той разполага с противопехотни мини. Те реагират на движението на противниковия боец и нанасят огромни поражения. Без усилена предпазна жилетка попадналия в радиуса на взрива играч може да загине на място. Инжинерът-сапьор също трябва да е внимателен - мината може да бъде взривена с изстрел или граната, а детонираната мина може да изпрати на оня свят и собственика си, ако е наблизо. Също така инжинерът може да ремонтира бронята на своите бойни другари в случай, че се повреди.

Снайперист
Снайперистът не разполага с възможност за попълване на боеприпасите си, но това е единствения боец, който може да ликвидира враговете си от голямо разстояние. Затова неговата основна задача е да намира и унищожава най-опасните врагове, например снайперистите на противника или картечарите. Снайперистът може да използва полуавтоматични пушки или пушка от типа bolt-action rifles.
Първият вид позволява да се води стрелба с по-високо темпо и се ползват от тези снайперисти, които предпочитат да не седят на едно място дълго време, а да поддържат колегите си в атака. Вторият вид пушка е ефективна за далечни разстояния за сметка на по-мощен боеприпас.
ПвЕ
Warface се отличава от други онлайн шутъри с възможността за избор на екипни мисии. Ако ви е писнало да воювате с играчи в ПвП режим, отивайте в стаята за ПвЕ и избирайте подходяща мисия, в която врагове ще са ви войниците Blackwood - ботове.
Мисиите се делят на три категории по сложност - лека или тренировъчна, сложна или ежедневна, профи, наградата в последната категория е х2.
Максималният брой на бойците в отряда достига до пет, а минималното за начало на мисията - четири. Докато събирате екип се постарайте да включите бойци от различните класове. Колкото е по-сложна мисията, толкова ще ви е по-трудно да се справите без някой от видовете бойци.
Общите типове мисии в този режим са четири - убийство на бос, арена, сафари, конвой. Всяка мисия се състои от два епата, като от единия на другия етап бойците се транспортират с въртолет. Ботовете Blackwood се различават по сложност и брой в зависимост от сложността на избраната мисия. Те се отличават и по класове - щурмовак, мощен пехотинец - враг в тежка броня, въоръжен с пушка-помпа, снайперист, гранатомет, щитоносец. Щитоносецът въоръжен с пистолет и палка, прикриващ се зад щит, който е непробиваем при пряк обстрел. Комнадосът пък е вражески боец, въоръжен с мощно и точно оръжие, оборудвано с лазерен прицел.
Освен това в играта има и босове. Към настоящия момент те са три. Един от тях е Джагернаут - картечар в сециален костюм, непробиваем от всички страни с изключение на разположен отзад енергоблок. Второто препятствие е бойната машина "Гръм" - гигантски пилотиран робот, атакуващ с картечен огън и ракети. Той е уязвим в оластта на пилотната кабина и енергоблока. Може да се сблъскате и с въртолет, който ви обстрелва с картечниците си. Почти всеки бос е невъзможно да бъде убит соло или с малък отряд.

Източник: http://wf.mail.ru/

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment