4000 играчи участваха в грандиозна битка

Журналистите от Massively публикуваха подробен разказ за ивента Battle for Caldari Prime, който се проведе през уикенда в обединената вселена на игрите EVE Online и шутъра DUST 514. Ситуацията около Caldari Prime започна да се затяга още през 2008 г., когато допълнението Empyrean Age в EVE Online даде възможност на играчите да вземат участие във войните между отделните фракции, цитират от games.mail.ru. Caldari Prime излезе от Gallente Federation. На планетата живеят представители на двете нации, а гарант за сигурността в района дълги години беше калдарийски кораб от клас "Титан" Shiigeru. Играчите от EVE Online не един път се опитваха да унищожат този кораб, но в боя винаги се появяваше полицията CONCORD. Тъй като Caldari Prime се намира в секторите с високо ниво на сигурност, подходът към нея на по-големи кораби, управляван от играчи е забранен. На малките корабчета пък не им достига огнева мощ, за да унищожат Shiigeru.

И именно през този уикенд всчко се промени. Battle for Caldari Prime е мащабен ивент, който се провежда едновременно в две игри. В началото към Caldari Prime се отправи галентски флот от 25 дредноута, съставен от лоялни пилоти-играчи. CONCORD се опита да се намеси, но залп от главното супер оръжие Doomsday на кораба Shiigeru унищожи и корабите на междугалактическата полиция. После обаче дойде реда и на самия Shiigeru, който бе унищожен. Сражението се пренесе и на повърхността на планетата, където в играта се включиха и геймърите от DUST 514.

В Massively отбелязват, че ивентът е преминал успешно. В системата, където се намира Caldari Prime, са били фиксирани 2100 играчи на EVE Online. Вероятно техният брой е щял да бъде много повече, но разработчиците ограничили входа към системата, за да не падне сървъра им. Освен това в сражението взели участие и 1700 играчи от DUST 514, които водели битки на повърхността на планетата. За тях унищожението на Shiigeru също не останало незабелязано, тъй като на повърхността на Caldari Prime дълго време лежали разпилeни отломки от огромния кораб.
Battle for Caldari Prime ще даде старт на цяла серия сюжетни събития, в която ще участват играчи от двете игри EVE Online и DUST 514.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар