Китаец "изби рибата", 6 години не излиза от играта и от дома си



Китайците определено са едни от най-големите маниаци на тема онлайн игри. Повечето от тях прекарват денонощия в онлайн игрите, но 27-годишният Ксяо Джинг "изби рибата" - 6 години не е излизал от играта и от дома си, разказват от games.mail.ru. Бащата на младия мъж потърсил помощ в китайската социална мрежа Sina Weibo. Той разказал, че Джинг още през 2007 г. си купил компютър, напуснал работа и се затворил у дома. "Режимът" му включвал - спане през деня за няколко часа, а нощно време е в играта, като от време на време хапвал. Джинг отказвал и да общува със семейството си. Необикновената история заинтересувала местните журналисти, които дошли в дома му, за да се срещнат с маниака - геймър. Той обаче ги посрещнал "на нож" и отказал разговор. Коя игра е привлякла така интереса на младия мъж от публикациите не става ясно, но на скоро стана известен друг случай, при който жител на китайската провинция Фуцзян едва не загуби живота си, заради любовта си към онлайн сраженията. Китаецът играл над 50 часа в популярната браузерна игра tankionline.com. В резултат на това той бил приет в болница в коматозно състояние. Лекарите успели да спасят пациента, но те не изключват появата на рецидив. В момента, в който китаецът се събудил, той веднага попитал, кога ще бъде у дома, за да си продължи играта.
Зависимостта към онлайн игрите отдавна е сериозен проблем в Китай, където от нея страдат милиони хора. На много разработчици им се налага да слагат различни ограничения в проектите си, които се разпространяват в Китай. Така например в същата тази Tanki online при определени условия играчът получава два пъти по-малко опит и ресурси, а при по-дълга игра и развитието му се спира.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment