Днес ви питаме: Обичате ли MOBA?


MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) игрите бележат огромна експанзия в последно време. Броят на този вид игри вече наброява стотици, като всяка една от тях се опитва да заеме определен пазарен дял покрай безспорните лидери в жанра - League of Legends и DotA 2. У нас, като че ли първата е с най-много фенове.
Именно поклонниците на тези две игри се делят и почти се мразят като тези на "Левски" и ЦСКА.
Определено много хора играят MOBA, но има и такива, които определено не ги обичат. Защо? Някои от тях смятат, че това са игри за непълнолетни. Място, където срещу теб играят ученици. Други са отвратени от поведението на комюнитото (донякъде вярно - място, където можеш да отнесеш порядъчно количество псувни по свой адрес).
В същото време обаче именно MOBA игрите се превърнаха в електронни спортове. Даже съвсем наскоро американското правителство призна професионалистите от LCS лигата на League of Legends за професионални атлети, с което тези спортисти ще могат по-лесно да придобиват работни визи на територията на САЩ. Лигата бе приравнена като права с тези на NHL, NBA и т.н.
И така. Обичате ли MOBA игрите и защо? Не ги обичате? Коментирайте по-долу и на страницата ни във Facebook. Гласувайте и на анкетата ни.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 коментара :