Black Desert Online ще е следващия хит?




Black Desert Online е поредната корейска игра от MMORPG. От e-gamers.info очакват тя да се превърне в хит. В нея има много неща, които я отличават  от типичните MMO игри, такива които не са срещани до сега. Играта е разработена от PearlAbyss, а разпространител ще бъдат Daum Communications. Обичайните класове, както в почти всяко MMO заглавие, ще са Боец (Fighter), Стрелец (Archer), Магьосник (Sorcerer), Ловец (Predator) и Укротител (Tamer). Расите ще бъдат човеци, елфи, гиганти, джуджета и хобити (последните 2 не са потвърдени). Играта ще бъде от типа sandbox game, което означава че играчите ще имат възможността да променят различни обекти от заобикалящия ги свят (пример: Minecraft).
Класовете
Някои от класовете са "полово заключени", т.е. ако искате да играете "укротител", то вашият герой задължително трябва да бъде жена. За сега тези изисквания са само за "Укротител" (женски пол) и "Ловец" (мъжки пол).
Обзавеждаща система 
Накратко вие ще можете да си закупите свой собствен дом и да го обзаведете. Други играчи ще могат да влизат в него и да го разглеждат. За сега не е ясно дали това ще става с виртуална или истинска валута. Подобно има в AION. Също така ще можете да създадете свой собствен бизнес (шивашко ателие, дори ковачница и др.), където хората ще идват при вас и ще плащат за неща за които по принцип биха платили на познатите ни вече NPC-та. И като говорим за тях:
Взаимодействие с NPC
 Вие ще имате възможността да избирате, как да се държите с тях. Например ако сте се държали дружелюбно, те ще ви отвърнат със същото и в някой случаи може да ви направят отстъпка на продукт, но ако се държите грубо с тях може да ви вдигнат цените, да не искат да ви продадат даден предмет или дори да отказват разговор с вас. Всичко зависи от репутацията, която изградите в този свят. Ще може да създадете нови приятели, които дори да ви придружават когато пътувате или изпълявате мисия. Внимавайте някой от тях ще завиждат ако разговаряте с NPC, което те "не харесват".
Връзки и брак
Все още няма много информация по този въпрос, но се знае че ще има система, която ще позволява създаването на връзка между двама играчи и дори брак. ( Подобни бракове в играта има в много MMORPG, например Perfect World, където може да поканите приятели на виртуалната си сватба)
Цикъл ден и нощ
Тази система е доста интригуваща за MMO игра, тъй като този цикъл ще се отразява на целия свят включително NPC-тата, което означава, че през нощта те ще се прибират в домовете си и услугите им няма да бъдат достъпни за играчите. Ще трябва да изчакате до сутринта.
Битка в движение
Това е един вълнуващ елемент който отличава Black Desert от останалите игри в жанра – възможността да използваме атаки, докато яздим кон или друг тип маунт.
PvP системата е ръчнонасочваща (manual targeting system) също като на Tera, но с изключението, че ще можете да превключвате към изглед от първо лице (first person). В различните зони ще има различен климат и спрямо него различен вид битови дейности. Все още играта се разработва, но изглежда обещаващо. И като говорим за изглед сега ще ви оставя да се насладите сами на уникалната графики която предоставя енджина на играта.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment