Китаец влиза в затвора, изхарчил половин милион долара за игра

Китайски чиновник изхарчил почти половин милион долара в онлайн играта Zhengtu Online. Разходите си той покривал не със свои пари, а с тези на данъкоплатците, разказаха от Games@Mail.ru. Всичко започнало безобидно, когато през 2005 г. китаецът Чу се запалил по играта. Той така се увлякъл, че скоро започнал да пазарува от виртуалния магазин. Той похарчил бързо спестяванията си. Мъжът работил в градската администрация и отговарял за парите на данъкоплатците. Разходите му в играта се увеличили и той започнал да се възползва от своето служебно положение, като крал пари от сметката на градската администрация. С парите китаецът плащал премимум акаунт, купувал си различни виртуални вещи, летял до други градове, за да се среща с членове на гилдията си и да участва в турнири.
Седем години по-късно - през 2012 г. - той се освестил и направил сметка. Чу с ужас разкрил, че е изхарчил повече от 424 000 долара. Той признал вината си и ще трябва да излежи 11 г. в затвора за отклоняване на държавни средства.


Вижте още:
В Китай обичат MMORPG и ги играят в интернет кафета

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар