Възстановиха работата на сървърите на EVE Online и DUST 514

CCP Games съобщиха във facebook, че сървърите на онлайн игрите EVE Online и DUST 514 са били възстановени след масираната DDoS-атака. Наложи се да изключим сървърите, за да можем да проведем разследване на причините за атаката и последиците от нея, заявиха разработчиците. Групата специалисти по мрежова сигурност, която пристъпила към възстановяване на работата на сървърите, установила че една от услугите, която поддържа Tranquility сървъра е уязвима за атаки. Експертите са отстранили тази уязвимост и са проведени серия от тестове за устойчивост. Бихме искали да подчертаем, че в нито един момент данни на нашите абонати не са били компрометирани или достъпни по никакъв начин, категорични са от CCP Games.
Нашите екипи ще продължат да следят внимателно ситуацията през следващите часове, за да се гарантира, че нашите услуги са достъпни и че всички клиентски данни са обезопасени. Ние ще потърсим начини за компенсиране на играчите в EVE, както и на тези в шутъра DUST 514, като скоро ще обявим каква форма на компенсация сме избрали.
Също така бихме искали да използваме тази възможност да благодаря на всички наши играчи на EVE Online и DUST 514 за тяхното търпение и разбиране по време разследването и отстраняването на последиците от атаката, заяви Jón Hörðdal Jónasson, Chief Operating Officer в CCP.

Вижте още:
Хакери атакуваха EVE Online и DUST 514
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment