Wargaming: С free-to-win ще привлечем повече играчи

Цената на премиум акаунта няма да бъде променяна, обещават още от Wargaming

Представители на Wargaming разказаха във видео обръщение за системата free-to-win, която въвеждат в трите си игри - World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships, както и за единния премиум акаунт.


Какво е това free-to-win? Това е наше собствено виждане за условно безплатния бизнес модел на разпространение, който сме решили активно да използваме, казва Андрей Яранцев, началник на издателския отдел в компанията. Той разказва още за най-разпространените условно безплатни модели на  разпространение, при които играчът заплаща реални пари, купувайки си различни вещи. "При тях, компанията-издател на играта предлага предлага на играчите за реални пари уникални предмети, които дават някои преимущества в боя, например по-голям пълнител, по-голям шанс за критически удар, по-голяма защита и т.н. В резултат, колкото повече пари инвестирате в играта, толкова по-силен е героят ви. Тези, които имат пари се чувстват силни, но останалите, които играят без да плащат се чувстват нещастни". "Този модел има ироничното прозвище pay-to-win (плати, за да победиш), допълва Сергей Буркатовский водещ геймдизайнер. Ние решихме да създадем модела free-to-win, което означава, че всички имат равни възможности, и този който инвестира пари, и този който няма тази възможност или желание".
"В началото решихме да продаваме снаряди за игрално сребро, което може да спечелите в бой. Искам да подчертая, че никакъв предмет, купен за злато (което се купува с реални пари), не носи никакво преимущество. Резултатите в боя зависят само от уменията и опита на играча. Ние не искаме да делим играчите. Това е проста математика - ако действаме така, че на играчът са му нужни реални пари, за да печели битката, то много скоро няма да има много желаещи да играят в играта, колкото и уникален да е геймплея ѝ. Ако позволим на играча да побеждава, независимо от похарчените реални пари в играта, то ще продължаваме да привличаме нови и нови играчи, а сред тях ще се намерят и такива, които са готови да инвестират в играта, купувайки си премиум танк или сто процентов екипаж. Накрая искам да обърна внимание и на един от най-злободневните въпроси - цената на премиум акаунта. Нямаме намерение да я променяме, като тя ще е една и съща и за трите ни проекта - World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships. Това означава, че ако играете в World of Tanks и си купите премиум акаунт за нея, то вие автоматично получавате такъв и за другите две наши игри без допълнително заплащане", категоричен бе Андрей Яранцев.

Още по темата:
Wargaming.net: Премахваме Pay-to-Win от своите игри

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment