Оръжието в ArcheAge


На сайта на руската версия на ArcheAge бе публикувана статия за оръжието в играта. В нея се описват различните видове оръжия и начините, благодарение на които може да се сдобиете с качествено средство за поразяване на противника.

ArcheAge е с гъвкава система за въоръжението - оръжието ви не привързано към специализацията на героя и всеки може да носи всякакво снаряжение, но ефективността му ще се различава за различните класове.

Видове оръжия 


Оръжието се подразделя по качество. Колкото то е по-високо, съответно и вашият герой ще е по-силен.
В ArcheAge съществуват седем типа качество на предметите - безполезен, обикновен, необикновен, рядък, уникален, легендарен.
Всеки герой може да притежава три вида оръжие - за близък бой, за далечен бой и музикален инструмент.

Оръжие за близък бой 

Към този вид спада кинжалите, мечовете, топорите, жезлите, а също така и щитовете. Подобно оръжие може да използвате за близко разстояние, а също така и за автоатака, която има всеки герой.

Оръжие за бой на разстояние 

Към момент в играта има един вид дистанционно оръжие и това е лък. Той се използва за атака от разстояние, а базовата атака от лъка може да ползва от всеки герой.

Музикален инструмент 


Играчите могат да избират между струнен и духов инструмент. Те са нужни за използване на уменията по клонката "Въодушевление", а също така и за навика "Музициране". Според типа инструмент и навика работи различно: струнните инструменти възстановяват здравето, а духовите - маната.

При избора на оръжие трябва  да се обърне внимание не само на характеристиките му, но и на специализацията на героя. Оръжията за близък бой имат свои тънкости: например за използване на повечето умения по клонката "Отбрана" е необходим щит, на разузнавачите (следотърсачите) няма да им е излишен един чифт кинжали или мечове (те ще им дадат пасивен ефект на скорост на атаката), а любителите на магическата сила ще оценят по достойнство жезлите с повишена сила на заклинанията.

Един от най-добрите начини да се сдобиете с оръжие е занаятчийството, тъй като с негова помощ може да създадете не само силно оръжие, но и да съчетаете необходимите характеристики за вашия клас.

Съществуват три професии:
оръжейно дело - за създаване на кинжали, едноръчни и двуръчни мечове, остриета, боздугани, топори и щитове.
дървообработване - необходима за създаване на жезли и лъкове;
декоратор - необходимо за създаването на струнни и духови инструменти.



При използването на занаятчийството за създаване на оръжия има редица тънкости: ще са ви необходими различни ресурси, като например слънчев акхиум. Освен това и процесът е многостепенен - за създаване на вещ от по-високо ниво трябва вече да сте създал вещ от по-ниското ниво. След 40-то ниво вие можете да използвате само един тип оръжие, което ще се получава напълно случайно. Ако ви се усмихне късметът, то вие ще екипирате отлично героя си, а и ще припечелите, продавайки оръжие.




Алтернативен начин за получаване на хубаво оръжие е убийството на чудовища: например в Хазир може да получите една от шестте вида руни. Събрали необходимото количество, вие може да сковете от тях на специална наковалня отлично оръжие от рядко, уникално или епическо качество.


За убийството на Кракен може да получите отлично оръжие.

Също така и при убийство на рейд босове, например Кракен, може да ви падне добро оръжие. Но за тази цел ви трябва поддръжката на цяла гилдия. Специално за убийството на Кракен - гилдията трябва да е силна и да разполага с кораби.

Всяко оръжие може да се направи още по-силно - с помощта на руни. Съществуват два типа руни - лунни руни и лунни камъни. Първите позволяват да се усили една от характеристиките на героя и могат да се монтират във всякакво снаряжение.

Червените руни увеличават силата, жълтите - ловкостта, зелените - издръжливостта, виолетовите - силата на духа, а сините - интелекта.

Лунните камъни помагат да добавите на оръжието определено свойство: например да увеличите количеството поражения или вероятността да блокирате удар. Този вид руни се подразделят за различните типове оръжия - за едноръчно, за двуръчно, за оръжие за близък бой, за оръжие за далечен бой и за допълнително оръжие. Руни за инструментите не съществуват.

Майсторите на оръжейното дело, дървообработването и декораторите винаги ще бъдат търсени в ArcheAge, тъй като те могат да създадат мощно оръжие.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар