Kalista, Копието на Отмъщението е новия герой в LoL


Калиста е духа на предателски убита жена, който е подложен на въздействието на тъмните сили на Сумрачните острови. Владееща магията на мъртвите Калиста предлага на позналите мъката от предателство договор: душата срещу отмъщение.


Предмети:

 Черно копие

Активно: Калиста предлага на съюзен герой договор. Ако той се съгласи, до края на играта тя се разпорежда с душата му по свое усмотрение с помощта на Soul Marker - пасивния ефект на Дух Пазителя [W]. Този ефект също така помага на Калиста да използва Зова на съдбата [R]. След сключване на договора черното копие изчезва.  


Пасивно умение


По време на боя Калиста използва клика на десния клавиш на мишката не за отмяна на анимацията, а за скок в избрана посока след автоатаката. Калиста отскача на голямо разстояние, ако успее да отдалечи от своята цел.

 Q: Пронизване
Kalista хвърля копие към целта си, нанасяйки поражения на първия противник, който срещне, добавяйки му заряд Разкъсване. Пронизването активира пасивната Бойна готовност.

 W: Дух Пазител
Passive: Когато Kalista и свързаният с нея съюзник започнат да атакуват, минион, чудовище или противников герой едновременно, нанасят бонус магически щети.Active: Kalista заповядва на своя страж да наглежда определена зона. Стражът патрулира напред-назад в линия в продължение на няколко минути. Уязвими от атаки в гръб стражите виждат само пред тях и пищят ако забележат противников герой.

 Q: Разкъсване
Копията, хвърлени от Калиста при автоатаките и използването на Пронизване  [Q], за кратко време остават забити в тялото на целта. Използвайки Разкъсване, Калиста взривява копията, забавяйки целта и нанасяйки и допълнителни поражения за всяко забито копие. Времето на презареждане на Разкъсването се нулира, ако с него е убита вражеска единица. Количествата на копия, забити в целта са неограничени, но те изчезват, ако Калиста престане да атакува.

 R: Зов на съдбата
Калиста призовава към себе си съюзника, с когото е сключила договор. Докато действа Зова на съдбата, този съюзник не може да използва умения и той не може да бъде отделен като цел. Освен това той получава ново умение, чието използване му позволява да направи скок по посока на избрана цел, хвърляйки във въздуха всички врагове по пътя си.

Не пропускайте още: League of Legends: Лисващото звено е Gnar The Missing Link   История на Riot Games - създателите на League of Legends   Riot Games: Никога няма да има League of Legends 2   League of Legends и Heavy Metal ?   League of Legends: Braum, the Heart of the Freljord е новия герой   Разкриха Vel'Koz, the Eye of the Void - новия герой в League of Legends   Riot разкри Джинкс (Jinx, the Loose Cannon) - 116-я герой в League of Legends

Игра





Калиста е стрелец, който тясно си взаимодейства със сключилия с нея договор съюзник, за да нанася по-големи поражения на враговете си. Ефективността й в голяма степен зависи от плътността на взаимодействие с останалите членове на екипа, отколкото от индивидуалното владение на механиката. Тя се справя доре и сама, но може да разкрие напълно своя потенциал в синергия със сключилия с нея договор съюзник, която му позволява да нанася допълнителни поражения и ефективно да използва абсолютното си умение.


Игра на линия


При игра на линията Калиста се придържа в позната за стрелеца стратегия - доубиване на миньони и изтощение на съперника - с едно изключение: Бойната готовност (пасивното умение) служи като неотменна част от нейната тактика за нанасяне на поражения от безопасно разстояние. Това й умение позволява на Калиста да съкращава или увеличава дистанцията след всяка автоатака. С помощта на Дух Пазителя [W] Калиста и нейния съюзник могат бързо да унищожават вълни от миньони, заставяйки своите врагове да стоят под кула. Между другото, увеличените поражения против миньоните практически й гарантират получаване на второ ниво по-рано от враговете на линията. Когато врага се окаже притиснат под кулата, Калиста може да изпрати Духа Пазител да наблюдава от реката - това й позволява да свали част от отговорността за контрол на обзора със съюзния герой съпорт. Тази тактика може да съкрати количеството връщания на базата за по-ефективен контрол над линията.
За обмен на удари и наслагване на заряди Разкъсване[E] Калиста може да използва Пронизването [Q] - това е отличен начин за бързо изтощаване на противника. Използването на Зова на съдбата [R] зависи от двамата участници в договора: Калиста решава кога да използва абсолютното умение, а сключилият договор съюзинк, който обикновено е съпорт - избира целта за атака. Независимо от това, кой от двамата ще наложи ефект на контрол, Зова на съдбата е великолепен инструмент за блокиране и довършване на врага.


Отборни битки

Калиста не притежава нито свръхвисока далекобойност, нито специални умения за бягство, поради което и се налага да разчита на правилния избор на позиция и защита от съюзниците. Преди началото на отборна битка няма да е лошо да използва Духа Пазител, за да се опита да открие врагове на границата на зоната на сблъсъка. По време на боя Калиста нанася сериозни поражения с автоатаката си, конролирайки дистанцията до противника с помощта на Бойната готовност (нейното пасивно умение). Когато съюзниците се окажат в състояние да осигурят необходимата й защита, Калиста обсипва враговете си с копия от задните редици, което в комбинация с Разкъсването [E] може да нанесе чувствителни поражения.


Използване на Зова на Съдбата [R]

Абсолютното умение може да се използва за защитен контрол, иницииране на wombo-combo и спасяване на героя, с който е сключен догоор. Умелите играчи могат да направят това едновременно. При игра срещу агресивни герои използването на Зова на съдбата ще позволи на отбора ви да започне контратака. Ако сключилия договор герой попадне в беда, Калиста ще го пренесе на безопасно място, пътьом сваляйки му негативните ефекти на контрол, след което двойката може да вземе решение за по-нататъшни действия: отстъпление или контраатака.


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар