Първата от многото MOBA игри падна, закриват Dawngate!


През последната година станахме свидетели на истинска вълна от MOBA игри. Въодушевени от успеха на Riot Games и тяхната League of Legends, а и DotA 2, много разработчици се втурнаха да превземат жанра. Electronic Arts  също се присъедини към тях и през миналата година гръмко обяви, че има амбицията да измести от световната сцена лидерите League of Legends и DotA 2. Те анонсираха своята MOBA - Dawngate. Играта трябваше да се превърне и в дисциплина от електронните спортове подобно на авторитетите в жанра. 
"Не казвай "Хоп", преди да скочиш!"




Година и половина по-късно научаваме, че Electronic Arts е взела решение да прекрати тестовете на играта и да закрие проекта си. 


Знам, че това е разочароваща новина за комюнитито ни, което ни подкрепяше и бе лоялно към нас, написа на сайта на играта ръководителят на проекта Matt Bromberg. Ние започнахме този проект с големи надежди и очаквания. Ние имахме намерение не просто да направим Dawngate един клон от съществуващите MOBA, а да дадем тласък на жанра за години напред. Dawngate бе в бета почти 18 месеца, включваща открита бета през последните шест. През това време получихме много мнения от комюнитито и въведхоме много нови иновации. Въпреки че играта се разрастваше, ние не видяхме прогреса, на който се надявахме. 

Сървърите на играта ще работят още три месеца, а всеки който е купил вирутални вещи с реални пари, ще си получи парите обратно.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар