Ситичай: Джорджио Петросян е най-добрия в кикбокса и искам бой с него


Звездата на GLORY и световния кикбокс Ситичай Ситсонгпийнонг коментира пред Анджела Чанг за изданието Muay Thai Guy предстоящия си реванш с Робин ван Русмален (Холандия). Двамата ще се срещнат отново на 25 юни по време на Glory 31. Русмален победи Ситичай през ноември м.г., като мнозина от феновете останаха изненадани от решението на съдиите. Самият Ситичай заявява:

"Бях изненадан, тъй като смятах, че съм победил. Изненада ме решението, което ме остави разочарован и шокиран."

Според противника му обаче много от мощните ритници на тайландеца са били успешно блокирани. Ситичай сподели пред Чанг, че този път е решил да промени стила си и стратегията, но отказа да разкрие повече подробности. Тайландецът призна, че ще е под напрежение по време на боя, който ще се проведе в родния град на Русмален, където ще е подкрепян от родната си публика.

Ситичай е на мнение, че италианеца с арменски произход Джорджио "Доктора" Петросян е най-добрия кикбоксьор в момента:

"Бих искал да се бия с Джорджио Петросян, ако е възможно. Не смятам, че Русмален е най-добрия боец по правилата на К-1. Това е Петросян и искам да се бия с най-добрия. При такъв бой ще се докаже кой е най-добрия кикбоксьор на планетата в категория до 70 кг."

Вижте видео със спорната победа на Русмален над Ситичай на Glory 25 в Милано:

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар