Рико маже наред, да се готви Бадр Хари?


Рико Верховен показа за пореден път, че в момента е №1 в тежка категория в кикбокса след безапелационната си победа си над Андерсън "Брадък" Силва на GLORY 33: New Jersey. Следва обаче боят му със "Златното момче" Бадр Хари. Хари отдавна не се е изявявал на ринга, но никой не може да отрече, че е опасен. След няколко скандала, свързани с различни побоища, той се загуби от светлините на медиите, но това в никакъв случай не може да се изтълкува, че е спрял да тренира.

"На 10-ти декември ще разкрия на света истинските цветове. Време е да разделим истинското от фалшивото", пише Хари.


Феновете от сега спорят кой е по-велик и кой ще победи. Мнозина залагат на Хари, други са точно на противното мнение - Рико е непобедим в момента. Часът на истината наближава и на 10 декември в Оберхаузен светът най-накрая ще узнае кой е най-добрия, макар че в мача няма да се разиграва Световна титла. Това не е необходимо. Кикбокс феновете познават достатъчно добре двамата бойци.

Преди мача си с "Принца на кикбокса" бразилецът Силва заяви:


"Той наистина е много добър, много техничен за тежка категория и се движи великолепно. Смятам, че за да го победя трябва да устроя нещо като уличен бой, да затворя  пространството, така че той да не може да се движи и да свърши работата си...Ако се биеш с него като техничар, той е перфектен. Ако се биеш като в уличен бой, мисля че той ще има проблем."


Андерсън не успя да изпълни замисъла си. Рико изигра великолепно срещата си, демонстрирайки техника, тактика и стратегия. Холандецът опроверга бразилеца, който твърдеше, че Рико търси победа по точки, отправяйки Силва на земята три пъти в рамките на рунд, като два от нокдауните бяха с лоукик в задния крак.

Бадр Хари от своя страна не разкрива засега тактиката си, но със сигурност е гледал мачовете на Рико и знае как да го победи. Хари също е техничар, но е и "хулиган", така че тактиката с уличния бой при него може и да се получи.

Съдейки по Фейсбук страниците му той се е заел със занимания за сила и издържливост, която ще му е необходима ако се наложи да изкара целия мач. 

Рико преди боя си със Силва прекара известно време на тайландския остров Ко Самуи, където потренира с тайландски треньори. Явно Верховен търси начини да комбинира своя Dutch Style с оригиналния Muay Thai. 

Дали това ще му донесе успех, ще видим през декември.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар