Олег Самбикин: В Black Desert Русия ботове няма да има!


Един от съоснователите на компанията Syncopate, Олег Самбикин, заяви че в руската версия на MMORPG Black Desert няма да има ботове, съобщи порталът Goha.ru. Изявлението му бе направено във Facebook в коментари под новината, че в ArcheAge са забанени 16 000 акаунта.

"В Black Desert Русия ботове няма да има. Ние се отнасяме със загриженост по въпроса."

Как точно ще се борят с ботовете, не става ясно, но думите му звучат не като заплаха, а като обещание. Един от феновете на играта, прочели разговора в социалната мрежа, също обещава:

"Аз ще запомня вашите думи"

"Казана дума, хвърлен камък". На Олег Самбикин действително ще му се наложи да спази това обещание, макар че борбата с ботове, голдспамъри и голдсейлъри е много трудна. Ботоводството е проблем, с който се сблъскват почти всички MMORPG. С помощта на ботове играчи заработват огромно количество игрални пари. Обикновено се създават множество акаунти с герои, развити на не много високо ниво, които "фармят" дадена локация, непрестанно избивайки моби и събирайки игралните пари. Впоследствие тези пари се предлагат на играчи срещу реалните им пари и е добър, но нечестен способ за печалба.

Ботоводството изключително дразни нормалните играчи.

Ботовете се разпознават лесно. Те обикновено стоят на едно и също място в дадена локация. Героят-бот унищожава методично и автоматично всичко около себе си в продължение на часове, дни наред. Обикновено ник неймът му е някаква нищо не означаваща коминация от цифри и букви. С него не можете да проведете разговор. Той може да дойде и да убие и "вашия" моб, просто защото не отчита, че това е "ваш" моб. Интересното е обаче, че много издатели си затварят очите за ботовете. Да, провеждат се периодични акции, целта на които обаче е по-скоро да "замажат очите" на обикновените играчи. Ден-два тишина и после всичко започва отново.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар