Blade and Soul ли е тайнствения проект на NIKITA ONLINE ?


Blade and Soul ли е тайнствения проект на Nikita Online? Днес, след като анонсирахме новината на  NIKITA ONLINE, че се готвят да представят най-мащабния си проект в своята 23-годишна история, прогнозирахме, че това ще е Blade and Soul. Предположенията ни са чисто интуитивни. Ако оставим настрана обаче гаданията, а поанализираме, може и да стигнем до истината. 




Факти:

На 27 ноември компанията NIKITA ONLINE ще анонсира предстоящия релийз на нова вискобюджетна MMO игра. На сайта й засега има брояч, който отброява времето да анонса й. Това, което ни се съобщава е, че проектът е безпрецедентен. 
През февруари от финансовите отчети на NCsoft стана ясно, че MMORPG Blade & Soul тръгва към Русия, като предположенията сочеха още тази година. 

Другите предстоящи мащабни проекти към момента, които още не са излезли на руския пазар, са Black Desert и TERA. Те обаче вече си имат издатели. Първата ще се издава от GameNet, а TERA от Destiny Development. 

В Русия феновете от години чакат Blade and Soul с огромно нетърпение. Играта разработена от NC SOFT обаче така и не излиза, макар че INNOVA издава част от игрите им на руски език - AION, Lineage 2, Lineage Classic. Мнозина смятат, че именно INNOVA ще бъде издателя на B&S, имайки предвид създадените връзки и натрупания опит на компанията с корейските разработчици.

Сред бъдещите популярни игри, които се очакват с нетърпение е BLESS Online, но за нея засега няма данни да пътува към Русия, още по-малко пък за изтичащата вече година.


Кои са NIKITA ONLINE?



NIKITA ONLINE са издатели на много игри, но повечето от тях не са много популярни. Някои от тях българският геймър вероятно даже не ги е и чувал - KAROS, King of Kings, World of Dragons, първата руска MMORPG Сфера и др. Rappelz може би е най-популярното заглавие в портфолиото им. Безспорен факт обаче е, че компанията е на пазара цели 23 години, което подсказва натрупания им опит в издателството. PR мениджърът на NIKITA ONLINE ни предупреди, че достъп до играта ще има още през следващите седмици и намекна да си оставим свободно време в плановете около новогодишните празници. Това би означавало, че играта ще навлезе направо в отворена бета, от което следва, че тя е действаща игра, излязла вече на пазара.

Повечето гръмки заглавия вече ги има на руския пазар - Neverwinter, ArcheAge, Age of Wushu. Последната си я издават Snail Games, така че ако Black Gold Online се появи на руския пазар, то няма да е от NIKITA ONLINE. 

Същевременно Blade and Soul продължава експанзията си, като само преди няклоко дни започна отворената бета в Тайван. Именно Blade and Soul е гръмкото заглавие, което може да шокира Русия, а и Европа. Все още играта я няма на европейската сцена, а и няма никакви признаци скоро да се появи. 

Русия се превръща в авангард за най-новите и яки MMORPG заглавия. ArcheAge се появи месеци в руските степи, много преди европейците и американците да я помиришат. Същото се случва и с Black Desert. Така че нашето предположение, въобще не е лишено от логика. Все пак ще трябва да почакаме до 27 ноември и да проверим дали сме прави.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар