Сюжетът в Survarium


Сюжетът е важна част от всяка игра. Дълго време се смяташе, че интересният сюжет е част само от сингълплейър игрите. Разработчиците на Survarium са на друго мнение. Според тях феновете на онлайн игрите и в частност на шутърите също имат право на интересна история. Трудно е да се създаде "интерактивно кино" в онлайн игра, но в замяна на това, би могло да се предложи уникалната възможност не само да се участва в игровите събития, но и пряко да се влияе на развитието на сюжета.

Когато говорим за влиянието върху развитието на сюжета, не става въпрос за това да преминеш по предварително замислените вериги от събития. Всички нови събития в света трябва да зависят от действията на играчите. В момента нито играчите, нито разработчиците знаят какво ще се случи по-нататък в света на Survarium. Ще има ли хепиенд или всички ще загинат? 

Събитията в играта започват през 2026 г. Минали са десет години от как човечеството за първи път се е сблъскало с Гората и четири години от великата Пандемия, унищожила 90% от населението. Светът е завладян от Гората неравномерно, може би поради различията в климата. Опустелите градове са напълно заети от Гората, а на свободните територии, ту тук, ту там възникват епидемии, които са отзвук от великата Пандемия. Първият сезон започва със събрание на Бродягите, на което посланика на Черния пазар съобщава за избухване на болест в едно от поселенията. 

Черният пазар настояват за изолация и прочистване на поселението, за да не се разпространи болестта. Бродягите обаче се боят, че това е само повод, за да се разграби поселението без съпротива. 

Серия от събития в играта ще позволи на играчите да изяснят подробностите и вече със своите действия да решат съдбата на това село. За  PVP играчите ще се открие специален режим, където те могат да играят на страната на Бродягите или пък на страната на представителите на Черния пазар. 

В режима свободна игра ще се появят задачи и събития на картата, свързани с проучване на болестта. Всяка победа в PVP мач, всяка завършена задача или разкрита тайна в този режим добавя по едно точка за дадена фракция. Тази страна, която с помощта на играчите събере повече точки до края на събитията, ще спечели. Ако победители са представителите на Черния пазар, то селото ще бъде изгорено със своито тайни и ние никога няма да разберем, какво е причинило избухването на болестта. Ако пък победят Бродягите, то жителите на селото ще се спасят, но последствията от нарушената карантина ще са непредсказуеми.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар