Fallout 4 ще зарадва феновете на 10 ноември


Fallout 4 ще зарадва феновете на серията с излизането си на 10 ноември 2015 г. Това може би е водещата новина в света на игрите към момента. Играта бе представена в рамките на конференцията Е3  от директора и изпълнителен продуцент на Bethesda Game Studios, Todd Howard.


Веднага започваме да ви разказваме за какво иде реч. Действието започва със съботното утро на обикновено американско семейство. В началото играчът ще създаде външността на героя си и ще разпредели точките на характеристиките си, разговаряйки със съпругата си ( или съпруга си) и представител на компанията VaultTec. Скоро ще прозвучи сигнал за тревога и семейството ще побегне към убежището, но няма да успее да попадне вътре. Героят попада под ядрения удар край Убежище 111, но ... оцелява. Тод Хауърд определи света на играта като най-голям и преработен сред всички тези, създавани някога от Bethesda Game Studios.


В Fallout 4 ще има динамична система от диалози. Кучето ще стане надежден партньор на героя и ще се подчинява на командите му, които ще се променят според контекста. Бойната система е от Fallout 3 и използва механика за прицелна стрелба V.A.T.S.




Fallout 4 ще представи множество нововъведения в системата на екипировката и крафтинга. Играчът ще може да построи нов дом, събирайки материали в обкръжаващата го среда. Стаи, планировка, интериор, мебели, защитни конструкции - всичко зависи от фантазията на играча. Хубавите къщи ще привличат нови жители и търговци. Понякога убежищата ще бъдат нападани от рейдъри. 

Всеки предмет в играта ще може да бъде разрушен на съставните си части и от тях да се създават нови предмети. Така се оказва, че в играта няма да има ненужни вещи. Всяко оръжие ще може да бъде модифицирано - например, да превърнете лазерен пистолет в лазерна пушка. Бронята също ще може да се подобрява, при това по модули - например, отделно шлема или отделно бронята на ръцете.



Главният герой ще носи портативен компютър PipBoy. В него ще намерите мини игри - по време на представянето бяха показани пародии на Donkey Kong и Beach Head. Bethesda създава мобилно приложение, което ще пренесе интерфейса на PipBoy на екрана на вашия смартфон. В колекционерското издание ще има и специален калъф за смартфон. С негова помощ ще можете да закрепите смартфона си на китката си подобно на вашия герой от играта. Както казва Тод Хауърд: «best fucking second screen experience».

Fallout 4 се разработва на двигателя Creation Engine (The Elder Scrolls V: Skyrim).  

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар