Дойде ли залеза на кариерата на Фьодор Емеляненко?


Грешка ли бе завръщането на "Последния император"? След боя му с Малдонадо всички си задават въпроса: Трябва ли му на Емеляненко да продължава с MMA или е време да се оттегли завинаги. След боя той заяви, че продължава да се бие, но голяма част от спортистите в бранша са на друго мнение.
Емеляненко взе победата срещу бразилеца, но се видя ясно, че боят бе много тежък. Според мнозина резултатът е равен, а решението на съдиите е спорно. 

"Аз много уважавам Фьодор, той е най-скромния боец, който съм срещал в живота си- Радвам се, че се бих тук, но мисля, че спечелих боя. Аз не загубих третия рунд. Той не спечели боя. Съдиите видяха, че никой не спечели боя. Той беше по-добър от мен във втория рунд, но това не е 10-8, а аз без съмнение взех 10-8 в първия. Той беше почти в нокаут през първия рунд. ", заяви Малдонадо след мача.

Ако той е предубеден все пак, то нека погледнем какво казват руски бойци за мача:

"Според мен е равен мача. Фьодор загуби първия рунд, но в следващите два не победи с преимущество. Равен резултат би бил справедлив", каза Камил Гаджиев, организатор на боя.

"Това беше равен мач. Не съм съгласен с решението на съдиите, само в Русия дават победа в подобен мач. Трябваше да се даде равен и да се проведе реванш. Все пак Фьодор показа характер и невероятна воля за победа. Уважавам Фьодор, той показа, че никога не трябва да се предаваш", заяви Сергей Харитонов, руски MMA боец.

Аюб Магомадов - кафяв пояс по бразилско джиу-джицу е категоричен, че е съгласен с мнението на Харитонов. Той обаче отива по-далеч в мнението си относно представянето на Емеляненко: 

"Фьодор бе велик боец, но нищо не е вечно в този свят. Смятам, че той не трябва да продължава с кариерата си, за да не влезе в клуба на Рой Джоунс и Майк Тайсън, които завършиха безславно кариерите си и навредиха на здравето си. Боят трябваше да бъде прекратен още в първия рунд, защото главна задача на рефера е да пази здравето на състезателите...Аз не видях след мача нормалния Фьодор...Той казва, че в първия рунд не е би зашеметен силно, както се вижда отстрани. На мен обаче ми се струва, че той чуваше звук от орган като във филма "Интерстелар" и беше в дълбок нокаут, а не нокдаун. Не ми се иска да виждам Фьодор в такъв вид повече. Този бой показа, че не му трябва да продължава с бойните спортове."

"Такова съдийско решение е позор за родния MMA. Въпросът "равен или победа за Фабио" ще оставим на фейсбук аналитиците, но точно не е победа за Фьодор. Години наред бях фен на Емеляненко и отново ми се иска да му бъда фен, но сега от тази ситуация ми е даже малко противно", заяви Игорь Луняков - кафяв пояс по БДжДж, основател на клуба Ronin Family BJJ.

Много още подобни мнения могат да се цитират. Заклетите фенове на Фьодор няма да са съгласни с горното. Западните медии бяха единодушни: Спорно съдийско решение. Те го обясняват с факта, че Емеляненко е шеф на Федерацията по MMA в Русия. 

Самият рефер Виктор Карнеев заяви:

"Ако Фьодор бе пропуснал два сериозни удара в брадата, възможно,  това можеше да е повод за прекратяване на боя. Той, разбира се, допусна много удари в първия рунд, и, да, както казвате той "плуваше". Но желанието на Малдонадо да завърши боя му попречи, а Емеляненко се върна в нормалното си състояние. Това, което не ми даде основание да спра боя бе, че Фьодор е истински боец, който прояви характер." 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар