Шпионин унищожи цял алианс, открадна над 5000 долара


Вечерта на първи юли играчът Diplo, явявайки се ръководител на една от корпорациите на алианса S2N Citizen, се възползвал от особеностите на механиката в играта EVE Online и успял да получи поста на ръководител на алианса. Веднага след това S2N Citizen бил разпуснат, като шпионинът успял да изтегли от сметките на алианса над 400 милиарда в игрална валута, което е над 5000 долара по курса на черния пазар, разказват от Игры@Mail.ru.
Загубите на S2N Citizen в първия момент се оказали просто ужасяващи, тъй като алиансът загубил над 200 слънчеви системи и около 40 космически станции, на които имало имущество на 3500 играчи. Този алианс държи под наем богати нулеви системи. Собственик пък им се явява по богатия алианс N3. Разпускането на  S2N Citizen  станало в момента, когато трябвало да се плати наема за следващия месец, а откраднатите 400 млрд. трябвало да послужат за наема.
N3 обаче много достойно се отнесли към проблема на своите наематели. Те зачели откраднатите пари, като платен наем. Флотът на алианса се заел с връщането на контрола над системите. Решава се и въпроса за имуществото на играчите. В CCP Games била отправена молба за проверка на акаунта на Diplo за хакерска атака. Без война обаче надали ще се размине - претенции към системите вече са отправили алианса SOLAR Fleet, за които има съмнения, че имат пръст в предполагаемия взлом на акаунта на Diplo.
Игры@Mail.Ru припомнят, че през февруари 2009 г. е имало подобна ситуация, когато се водела война между два от големите алианса - Goonswarm Federation и Band of Brothers. Първите тогава вербовали един от вражеските ръководители, който разпуснал своя алианс. Това определено повлияло на изхода на войната, макар че Band of Brothers се събрали отново.

Вижте още:
140 милиарда "загинаха" за 10 години в EVE Online
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар